Hoţii de ţevi din Fântânele îşi pierd urma cu tot cu sistemul de irigaţii
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Hoţii de ţevi din Fântânele îşi pierd urma cu tot cu sistemul de irigaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi oamenii locului îi cunosc, amatorii de fier vechi de la Fântânele sunt încă liberi * Autorităţile, în continuare, nu văd, nu aud şi nu prind pe nimeni asupra faptului


A trecut mai bine de o săptămână de când ziarul nostru vă prezenta jaful de proporţii pe care îl desfăşoară, de luni bune, hoţii de fier de la Scânteieşti. Cea mai mare parte a instalaţiilor metalice de la Staţia de Punere sub Presiune (SPP) Nr. 9 a fost furată, iar conductele de irigaţii de pe o rază de câţiva kilometri au fost dezgropate la lopată, tăiate la butelie în jumătate, longitudinal, apoi vândute la fier vechi. În mai bine de jumătate de an de furt bine organizat, capii reţelei care acţionează în zonă au câştigat, cu siguranţă, cel puţin câteva zeci de mii de euro.

Din nefericire, în tot acest timp, oamenii legii n-au auzit, n-au văzut şi n-au oprit jaful. Asta, în condiţiile în care « minerii » plătiţi să dea la lopată pentru a dezgropa ţevile au săpat chiar până în preajma drumurilor asfaltate, aşa că nimeni din Scânteieşti nu poate spune, acum, că nu ştia ce se petrece. Hoţii n-au fost nici puţini, nici discreţi, dar totuşi au prădat în voie. Mai mulţi oameni din zonă ne-au spus povestea acestui dezastru la producerea căruia toate autorităţile au închis ochii, dar au refuzat să îşi facă publice identităţile, nedorind să aibă probleme cu hoţii care, potrivit surselor noastre, trăiesc în satul Fântânele.

Abia marţea trecută filiala gălăţeană a Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) – administratorul SPP 9 şi SPP 10 de la Scânteieşti - a depus plângere la Poliţie. «Există un cerc de suspecţi a căror activitate infracţională se documentează, în prezent. Se fac cercetări, dosarul nefiind încă, finalizat » a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi, comisarul Cristina Tatulici.

Pe câmp au rămas acum împrăştiate bucăţi de ţeavă, pe care nimeni nu mai vine să le culeagă. Că doar hoţii de fier pot fi acuzaţi de orice, mai puţin de naivitate…

Citit 3966 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.