Proiect de ÎMPĂDURIRE pe 60 de hectare într-o comună gălăţeană

Proiect de ÎMPĂDURIRE pe 60 de hectare într-o comună gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un contract pentru împădurirea a aproximativ 60 de hectare cu foioase şi conifere a fost încheiat de Primăria Scânteieşti cu Fondul de Mediu. Potrivit primarului Ghiorghe Bute, în proiect este prinsă inclusiv zona parcului.

"Ne dorim acest proiect şi pentru că am terenuri instabile, dar şi pentru că este nevoie de pădure în zonă. Avem o zonă instabilă în Scânteieşti, dar şi în Fântânele e o râpă care nu este stabilă. Ambele duc până în şoseaua principală. Fondul de mediu asigură sursă de finanţare şi post execuţie. Vom avea o sumă de bani cu care putem susţine paza, întreţinerea, înlocuirea copacilor uscaţi, timp de cinci ani. Apoi, pădurea vine la autoritatea locală. Până să vină pădurea tânără la autoritatea locală, se dă celui care câştigă licitaţia, firma respectivă ne dă lucrarea gata. Luna aceasta, probabil, vom da drumul licitaţiei. În contract spune că prima tragere va avea loc în martie sau aprilie anul viitor, iar până atunci noi trebuie să facem lucrări", ne-a explicat primarul.

Proiectul se ridică la peste două milioane de lei, iar potrivit primarului programul este unul isteţ, mai bun decât cel pe fonduri europene, pentru că dă sume şi pentru susţinere după împădurire. "Noi contribuim cu zero lei. Va fi o prelungire a parcului", ne-a mai spus primarul

Citit 3098 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.