Familia și valorile creștine trebuie să rămână de bază în orice cultură europeană

Familia și valorile creștine trebuie să rămână de bază în orice cultură europeană
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, a arătat în cadrul unei declarații politice susținută în această săptămână că, în lumea contemporană, discuțiile privind conceptul de familie au devenit din ce în ce mai complexe și sensibile. Potrivit acestuia, observăm că sensul tradițional al familiei, definit ca o unitate formată dintr-un bărbat și o femeie, este în schimbare, iar această evoluție este privită cu îngrijorare de către cei care susțin valorile creștine. 
„Nu mai putem utiliza simplu termenul "familie" fără a adjectiva și a specifica că ne referim la familia naturală, compusă din bărbat și femeie. Această necesitate de clarificare este un semn al schimbărilor semnificative în percepția societății față de structurile familiale. (...) Familia este fundamentul prin care se transmit valorile, educația și credința. Ea este percepută ca matca în care se dezvoltă și se transmit principiile care definesc o comunitate sau chiar un întreg popor. Conceptul de familie tradițională este văzut de către apărătorii valorilor creștine nu doar ca o structură socială, ci și ca o instituție divină, o expresie a voinței lui Dumnezeu. Tocmai de aceea modificările aduse conceptului de familie pot submina aceste valori fundamentale, destabilizând astfel întregul edificiu social și cultural", a spus deputatul PNL Galați.
Președintele PNL Galați a subliniat că, deși discuția în jurul acestor teme este adesea tensionată, este important să nu uităm elementele fundamentale care au stat la baza comunităților noastre de-a lungul istoriei, printre care familia și credința.
 
(P)
Citit 1450 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2024 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.