Apa infuzată, pur și simplu sănătoasă

Apa infuzată, pur și simplu sănătoasă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Apa infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apa simplă, însă totodată nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotează dieta și eforturile pe care le depui pentru a slăbi

Se spune, însă, că apa infuzată are proprietăți benefice precum: fortificarea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea dispoziției și nu numai. Specialiștii sunt însă de părere că apa infuzată conține prea puțini nutrienți pentru a avea toate aceste efecte benefice. Acestea fiind spuse, este totuși o băutură sănătoasă cu câteva beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

Stimulează eliminarea kilogramelor în plus. Deoarece apa infuzată este mai gustoasă, probabil vei consuma mai multă. Se știe deja că hidratarea este extrem de importantă în menținerea ritmului alert al metabolismului, ceea ce înseamnă că apa infuzată te va ajuta să arzi caloriile într-un ritm accelerat. Mai mult decât atât, setea este adesea confundată cu foamea, ceea ce înseamnă că de multe ori ai tendința de a ronțăi ceva atunci când îți este sete. Consumă apă infuzată în mod regulat pentru a reuși să reduci apetitul.

Îmbunătățește sănătatea digestivă. Hidratarea reglează tranzitul intestinal, combătând constipația. Însă, apa infuzată este la fel de benefică pentru sănătatea digestivă precum apa normală.

Îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie. Chiar și o deshidratare ușoară poate afecta starea de spirit, concentrarea și nivelul de energie. Studiile au arătat că nivelurile de deshidratare de aproximativ 1 la sută pot scădea semnificativ starea de spirit, pot reduce durata de concentrare și pot provoca dureri de cap.

Citit 1789 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2024 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.