Parlamentarii gălăţeni au semnat pentru iertarea de penalităţi la întreţinere!

Parlamentarii gălăţeni au semnat pentru iertarea de penalităţi la întreţinere!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Statul ar renunţa la o gaură! * Iniţiativa legislativă a fost depusă (din nou!) de către deputatul Bogdan Ciucă (FOTO) * Noua variantă scuteşte de penalităţi şi asociaţiile de proprietari *

Deputatul PC Bogdan Ciucă a depus din nou la Camera Deputaţilor o  iniţiativă legislativă care este „cea mai semnată” de către parlamentari:

„Legea aceasta vizează celebrele penalităţi generate de datoriile la întreţinere. 90 la sută din populaţia ţării care locuieşte la bloc are datorii la întreţinere. În proporţie covârşitoare, de 99 la sută, datoriile s-au acumulat pentru că oamenii nu au bani să plătească” şi penalităţile, a declarat iniţiatorul proiectului, deputatul PC Bogdan Ciucă.

„Vorbim de românul sărac, de gălăţeanul sau brăileanul sărac, care locuieşte la bloc şi mai are puţin şi va fi dat afară din casă!”.

„Dacă n-a reuşit să plătească – dau un exemplu – zece milioane de lei vechi, cum va plăti el şi cei 50 de milioane care reprezintă penalităţile calculate într-un mod destul de ciudat?! Omul este lipsit de speranţă şi nu va mai plăti nimic!”.

Legea iniţiată prevede ca datornicii care îşi vor plăti, pe parcursul unui an de la publicarea legii, datoria de bază, vor fi scutiţi de plata penalităţilor, care oricum nu ar putea fi plătite. De asemenea, furnizorii de agent termic se vor trezi cu mari lichidităţi, cum nu s-au mai înregistrat, crede deputatul.

Modificarea Legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari a fost propusă şi în mandatul trecut, dar nu a putut fi încă discutată, astfel că proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Senatului odată cu finalul mandatului.

Legea a fost însă refăcută şi îmbunătăţită. De exemplu, în noua variantă, nu numai proprietarii, dar şi asociaţiile de proprietari vor fi scutite de penalităţi.

Documentul depus este semnat, alături de Ciucă, de parlamentarii gălăţeni: Marius Necula, Dan Nica, Florin Pâslaru, Victor Paul Dobre şi Mihail Boldea.

Citit 2427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.