Lacrimi multe, sicriul cel mai scump

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu bocancul *

Neculai Marola (33 de ani) se află în pământ, la rece, de aproape două săptămâni. Omorât de Vicenţiu Chiricuţă (49 de ani, „sugativă” de Slivna, aflat acum în arest), a îndoliat satul.

A avut parte de o moarte cumplită: criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu tocul bocancului. Nefericitul Marola: era liniştit, respectuos, strângător.

Cu răbdare, astă-toamnă a adunat, de pe deal, de pe suprafaţa cultivată de tatăl său, până la ultima pălărie de floarea-soarelui, şi beţele uscate, aducând totul acasă.

Două zile a stat într-un hol, inert, la Chiricuţă  în casă. Beat, criminalul a trecut pe lângă Marola fără să-i treacă prin minte în ce situaţie se afla consăteanul său.

Dacă totuşi ceva l-a mirat, ei bine, lucrul acesta s-a redus la întrebarea următoare:

„De ce o fi dormind atât de greu Marola?”. Venindu-i în vizită un consătean – şi ăsta cu antrenamentul la zi, „la pahar” -, Chiricuţă i-l arată pe Marola: „Ce părere ai, mă, de Neculai? Sunt două zile de când doarme dus…”.

Constatându-se decesul, satul trece printr-un şoc. Nu se mai putea însă face nimic. „Vivi” îl desfigurase pe Marola şi îi luase şi viaţa.

Preluând cazul, poliţiştii de la Bereşti-Meria anunţă judeţul. Se încep cercetările.

Transportat la Morga din Tg. Bujor, a Spitalului Teritorial, Neculai Marola este „deschis” de medicul legist. Moarte violentă! Criminalul, închingat.

Pentru că victima s-a bucurat de preţuire din partea apropiaţilor săi, Tudorache Marola, tatăl său, i-a cumpărat de la Bereşti sicriul cel mai scump găsit în magazinul de profil.

Citit 2948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.