Astăzi, numire de director la „Metalurgic”

Astăzi, numire de director la „Metalurgic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Doru Resmeriţă (FOTO), va anunţa astăzi, 1 februarie, în Consiliul Profesoral de la Grupului Şcolar Industrial Metalurgic, noul director al şcolii.

Şeful ISJ a confirmat ca variantă posibilă pentru funcţia de interimar numele Mirelei Onişoru, cadru didactic inginer la Colegiul Tehnic „Traian”.

Numirea unui director-prim interimar din afara instituţiei de învăţământ a stârnit, săptămâna trecută, protestul vehement al colectivului de angajaţi ai grupului şcolar. Aparent, conflictul s-a stins după ce directorul numit iniţial de ISJ, Florin Cernat, a anunţat că renunţă la funcţie, cadrele didactice de la Metalurgic intrând la ore.

ISJ crede însă că soluţia cea mai bună pentru rezolvarea problemelor de management, de situaţie şi disciplină şcolară este un interimat asigurat de o persoană din afară.

Comentarii pe internet

Disputa de la „Metalurgic” a fost atât de aprinsă încât s-a mutat şi pe site-ul „Vieţii libere”. Câteva dintre comentariile cititorilor la articolele apărute pe www.viata-libera.ro (comentarii reprezentând opinii, şi nu afirmaţii care  pot fi verificate), le redăm mai jos.

„Dacă vine director din afară, îi ia el pe elevi dimineaţa de acasă şi-i aduce la şcoală?? Deci problema acolo e poate faptul că nu s-au exmatriculat toţi. Că doar profesorii şi directorul n-or să umble după elevi să-i aducă la şcoală, dacă ăia chiulesc” (Ion)

„Profesorii de la Metalurgic nu au niciun drept să protesteze. Nu e şcoala lor privată, e o instituţie a statului, iar numirea e perfect legală. Răzvrătiţii nu vor să fie deranjaţi de o persoană care nu e cu ei în prietenie. Profesorul Florin Cernat ar face ordine în şcoala aceea.” (Cadru didactic)

„Regret ca d-nul prof. Cernat şi-a depus demisia, dar mă bucur că d-nul inspector Resmeriţă îşi menţine poziţia de a numi un director din exterior.” (Din sistem)

„ISJ-ul ar trebui să analizeze din ce medii sociale provin elevii Liceului Metalurgic, dacă programa este atractivă pentru ei, astfel încât să-i determine să stea şase ore în bancă şi să asculte explicaţiile profesorului şi câţi absolvenţi au reuşit să se angajeze.” (cititor)

„Bravo profesorilor de la Metalurgic! Măcar în al 10-lea ceas să ne deşteptăm şi noi, românii. Este o lecţie clasei politice care îşi bagă coada unde nu are ce căuta!” (Anonim)

„Să ştii că-n această şcoală sunt oameni care nu dorm noaptea pentru a gândi la binele şcolii, dar sunt şi câţiva ... care merg la prosteală şi. ca şi-n politică, oamenii cu bunul simţ stau de-o parte. Nu-i acuzaţi, asta-i societatea. Voi, care nu vă daţi adevărata identitate, veniţi lângă noi şi ajutaţi dacă sunteţi în stare, nu aruncaţi cu pietre. Acelaşi lucru doresc şi de la inspectorat. Veniţi, cu sufletul, nu cu pixul!” (B).

Citit 2421 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.