Răsplată pentru tinerii francofoni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lotul gălăţean la Olimpiada Naţională de Limba franceză *

Lansată anul trecut, de Ziua Francofoniei, iniţiativa Clubul Kiwanis Galaţi de a-i răsplăti pe elevii cu rezultate deosebite la limba franceză a fost foarte bine primită de tineri.

De altfel, a devenit deja o tradiţie ca, în această zi, toate cluburile Kiwanis din ţară să desfăşoare acţiuni pe o temă propusă de comun acord.

Săptămâna trecută, amfiteatrul Colegiului Naţional „Costache Negri” a găzduit nu o simplă festivitate de premiere a olimpicilor gălăţeni la limba franceză, ci o sărbătoare în cinstea francofoniei.

Elevii colegiului au prezentat un moment artistic, pregătit intens cu ajutorul prof. Aurelia Caragea.

Lucrările expuse de elevi ai Liceului de Artă Dimitrie Cuclin, realizate sub îndrumarea profesoarelor Jana Andreescu şi Liliana Negoescu, au întregit cadrul în care s-au desfăşurat manifestarea.

Prof. Georgeta Praisler, membră Kiwanis, precum şi Valeria Tudosă, viceguvernator al Federaţiei Kiwanis România, au vorbit despre legătura dintre selectul club şi francofonie.

Lotul olimpic, la feminin

A urmat premierea celor 15 elevi care au obţinut un loc pe podium sau menţiuni la etapa judeţeană a olimpiadei de franceză. Tinerii au obţinut nu doar diplome, ci şi o răsplată în bani, în valoare de 100 de lei.

Opt dintre aceştia vor reprezenta Galaţiul la faza naţională. Irina Vrabie (clasa a XII-a bilingv, prof. Nicoleta Oanea) reprezintă Colegiul Naţional „C. Negri”, iar Adina Ioniţă (clasa a XI-a, prof. Doiniţa Radu) este de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci.

Celelalte şase calificate sunt eleve la Colegiul „Vasile Alecsandri”: Emilia Ioan (clasa a XII-a), Cristina Dima (a XII-a bilingv), Andreea Alexa (a XI-a), Diana Gabara (a X-a bilingv), Anca Pocora (a X-a bilingv) şi Andreea Vasilescu (a IX-a bilingv), fiind pregătite de profesoarele Mihaela Dumitriu, Georgeta Prada, Liliana Dragomir şi Oana Botezatu.

De altfel, şi profesorii care i-au pregătit pe aceşti elevi au primit, din partea membrelor Kiwanis, felicitări, diplome şi flori.

Manifestarea, organizată de Clubul gălăţean, a primit sprijin de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin inspectoarea de specialitate, Mihaela Lichiardopol, dar şi de la conducerea colegiului, prin Ileana Şelaru, profesoară de franceză.

Citit 1418 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.