Preșcolari forțați să traverseze pentru a ajunge la locul de joacă

Preșcolari forțați să traverseze pentru a ajunge la locul de joacă
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

O situație cel puţin ciudată de pe o stradă din Galați le-a atras atenția unor locuitori din zona centrală a orașului. Este vorba despre reabilitarea unui imobil de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, unde Primăria Galaţi intenţionează să înființeze o creșă.

Exact peste drum de clădirea aflată în plină reabilitare au fost desființate câteva garaje, iar pe spațiul rămas viran se va construi un loc de joacă, destinat atât copiilor din zona respectivă, cât și preșcolarilor creșei. Municipalitatea gălăţeană a ignorat, însă, faptul că locul de joacă şi creşa vor fi despărțite de o șosea intens circulată.

O sesizare venită pe adresa redacției, din partea unui locatar de pe strada Egalitații, acolo unde lucrările de construcţie sunt în toi, ne-a semnalat faptul că, pentru a beneficia de câteva momente de joacă în aer liber, micuții de la viitoarea creșă vor fi obligați să traverseze strada printre mașini.

Reporterii "Vieții libere" s-au deplasat la fața locului, pentru a vedea cu exactitate cum stau lucrurile. În cele câteva minute pe care le-am petrecut în zonă, pe strada care desparte cele două obiective au trecut cel puțin șapte mașini, la intervale foarte scurte de timp. Rămâne de văzut dacă, în cele din urmă, beneficiarii creşei se vor bucura și de momente în aer liber la locul de joacă sau dacă vor fi obligați să se mulțumească doar cu activități desfăşurate în curtea interioară a imobilului, una extrem de mică.

Citit 2264 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 22:05

4 comentarii

  • postat de Cristi
    Joi, 14 Septembrie 2023 09:03
    5.2.209.***
    Copii dumneavoastra cand erau la cresa plecau si in parcurile limitrofe cresei? De unde ati scornit si minunea asta? In parc DUPA orele de cresa oricum copii sunt sau ar trebui sa fie supravegheati de parinti, asa ca nu se intelege ce doriti de fapt si de drept?
    0
    0
  • postat de MIMI
    Joi, 14 Septembrie 2023 08:24
    86.124.201.***
    Salariații din primărie mai au timp de gîndit la cîtă treabă au prin a-și număra salarul și a-și face prezența???Toți sunt lipitori de afișe iar apoi trebuie să fie recompensați nu???
    0
    0
  • postat de Vergiliu Vals
    Joi, 14 Septembrie 2023 08:06
    82.76.110.***
    Bună dimineața.
    In primul rând, este o lucrare in desfășurare,care la finalizare va fi conformă inclusiv din punct de vedere al siguranței circulației.
    In al doilea rand, creșa este frecventată de copii între 0 și doi ani. Iar toate echipamentele de joacă pot fi utilizate de copii intre 4 si 12
    0
    0
  • postat de ne facem ca scriem
    Joi, 14 Septembrie 2023 07:27
    109.96.134.***
    Articol de umplut ziarul. Daca alaturi se facea o parcare, erau obligati sa conduca masini? Daca ar fi fost o carciuma, erau obligati sa se faca muci de la 3 ani? Nu mai intre daca era vreun bordel... Cresa are loc de joaca in aer liber pentru cei de varsta mica suficient, are sali de activitati etc
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.