Un copil de patru ani are nevoie de noi pentru a trăi. APEL UMANITAR

Un copil de patru ani are nevoie de noi pentru a trăi. APEL UMANITAR
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un copil de doar patru ani duce o luptă crâncenă cu viața, după ce un diagnostic pus după un episod de febră severă i-a schimbat viața atât lui, cât și părinților

Rareș este înscris la Grădinița „Croitorașul cel Viteaz”, unde ar fi trebuit să fie în grupa mijlocie. În timp ce colegii cu care a mers anul trecut la grădiniță învață acum cântece și poezii și se joacă împreună, Rareș își petrece copilăria pe un pat de spital, unde este nevoit să suporte un tratament dur cu citostatice, în speranța că va reuși să depășească boala cumplită care îi macină corpul și îl ține departe de colegi și de doamna educatoare, pe care Rareș o iubește din tot sufetul. „Rareș este un copil mereu vesel și jucăuș, care zâmbește și care împrăștie bună dispoziție în jurul său. E un copil cu ochișorii blânzi și, deși e un pui de om, împarte în jurul său multă iubire. Rareș a venit anul trecut la grupa mică și s-a bucurat tot anul școlar de activități alături de colegii lui. Din păcate, cu o zi înainte de începerea anului școlar, mămica lui mi-a trimis un mesaj prin care a anunțat absența fiului ei de la grădiniță în acest an școlar. Rareș se confruntă cu «Leucemie limfoblastică» și este deja la a doua cură de citostatice la Spitalul Fundeni din București. Din analize reiese că are nevoie de transplant de măduvă. Acest pui de om trebuie să câștige cea mai mare luptă, iar noi toți (educatori, părinți, colegi), oameni inimoși, vom face tot posibilul să îi readucem copilăria înapoi”, ne-a declarat Netty Gugoașe, educatoarea micuțui Rareș. Aceasta ne-a mai povestit că părinții lui lucrează cu salariul minim pe economie și stau în chirie, însă nu au renunțat niciodată la a-și da ultimul bănuț pentru tratamentul lui Rareș. Puiul de om se află acum la Spitalul Fundeni, unde se pregătește de a doua serie de citostatice. Din păcate, acesta a suferit și o infecție intraspitalicească și a fost izolat de ceilalți copii bolnavi din spital, lucru care l-a întristat teribil, pentru că nu a mai putut să socializeze nici măcar cu copiii suferinzi, ca el, aflați și ei la Fundeni.

„Viața liberă” face apel la toți cei care doresc să contribuie la ajutorul lui Rareș, la continuarea tratamentului aici în țară sau la un transplant de măduvă în străinătate, dacă se va impune deplasarea acestuia în străinătate.

Titular cont: Dănăilă Cristian (tatăl lui Rareș) - 0747.874.467 

RO60RNCB 0706 1065 9862 0001

Revolut: revolut.me/cristi15v8

Citit 4381 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.