Universitatea "Dunărea de Jos" a câștigat proiecte de trei milioane de euro

Universitatea "Dunărea de Jos" a câștigat proiecte de trei milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) a câștigat, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției, trei proiecte finanțate prin programul "Horizon Europe", dintre care unul a fost contractat deja, iar celelalte două se află în fază de contractare.

Primul proiect câștigat se numește „Freight vOlumes transfer from Road to waterborne transport, using zero-EMission, Automated, Small and flexible vessel protoTypes - FOREMAST” și îl are ca director pe prof. dr. ing. Florin Păcuraru. Perioada de implementare este de 48 de luni, iar bugetul alocat UDJG este de 209.000 de euro, instituţia gălăţeană având rolul de partener.

Al doilea proiect câștigat se numește „ProCleanLakes”, îl are ca director pe s.l. dr. ing. ec. Ştefan-Mihai Petrea, iar bugetul alocat UDJG este de 350.000 de euro. Universitatea din Galaţi are, și în acest proiect, rolul de partener.

În fine, în cel de-al treilea proiect, UDJG are calitatea de coordonator, pentru prima dată în istoria instituției. Proiectul se numește "SUNDANSE - Innovative sediment management framework for a SUstainNable DANube black SEa system", director de proiect fiind rectorul Universității, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu. Bugetul total al proiectului este de 8.497.157,50 de euro, din care 2.420.000 reprezintă bugetul alocat UDJG.

Valoarea totală a bugetului alocat UDJG pentru toate cele trei proiecte este de aproximativ trei milioane de euro.

Citit 1511 ori Ultima modificare Joi, 28 Decembrie 2023 09:51

1 comentariu

  • postat de Terente ...din Galati
    Joi, 28 Decembrie 2023 21:27
    89.137.229.***
    Bine e sa avem proiecte. Mai bine ar fi fost ca sa existe o continuitate si dupa ce se pun fizic in opera. Ma refer acum, la recent sosita nava de cercetare, proiect al universitatii Dunarea de Jos si care zace la chei, ruginind...
    Asteptarile parca erau altele, sau nu stim noi bine?
    1
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.