Mihai Eminescu, omagiat la Seminarul Teologic ”Sf. Ap. Andrei”

Mihai Eminescu, omagiat la Seminarul Teologic ”Sf. Ap. Andrei”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un eveniment cultural-educaţional şi artistic menit să omagieze personalitatea lui Mihai Eminescu a fost organizat luni, 15 ianuarie, de profesorii şi elevii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Manifestarea, desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a debutat în capela Seminarului gălăţean cu oficierea Sfintei Liturghii de către preotul slujitor al acestui lăcaş de cult.

”În mijlocul profesorilor şi copiilor de la această şcoală s-a aflat chiriarhul Dunării de Jos care a săvârşit, după Sfânta Liturghie, o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu în viaţa tinerilor şi parastasul pentru poetul Mihai Eminescu. În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul locului a prezentat repere importante din opera vastă a geniului literaturii române, reliefând dragostea acestuia faţă de popor, de patrie, de limbă şi de credinţa în Dumnezeu.

Evenimentul a continuat tot în lăcaşul de cult cu un program cultural-educativ dedicat marelui poet român, în care tinerii seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale au intonat cântece şi au recitat poezii eminesciene cu referire la Dumnezeu, rugăciune, copilărie şi frumuseţile naturii.

În cadrul evenimentului a fost prezentată broşura intitulată «Eminescu – Luceafărul din inima şcolarilor», apărută zilele acestea la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în care sunt cuprinse impresii şi gânduri ale elevilor seminarişti despre «poetul nepereche». Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit cadrelor didactice pentru deosebita organizare, precum şi elevilor pentru implicarea activă şi dragostea arătată faţă de cultura naţională”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, copiii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop mici daruri constând în cărţi şi dulciuri.

Citit 387 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.