”Marșul pentru viață”, în semn de prețuire a familiei creștine

”Marșul pentru viață”, în semn de prețuire a familiei creștine
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sute de gălățeni au participat duminică, 31 martie, la ”Marșul pentru viață”, eveniment organizat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea ÎPS Casian, de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“, împreună cu Asociaţiile ”România pentru viaţă”, ”Iubim toţi oamenii”, ”Ortodoxia Tinerilor” şi ASCOR Galaţi.

Potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în municipiul Galaţi, ”Marșul pentru viață” s-a desfășurat de la ”Orăşelul copiilor” spre Palatul de Justiţie şi Parcul Viva şi a continuat, pe Faleza Superioară a Dunării, către Biserica fortificată ”Precista“, apoi pe strada Domnească până la Catedrala arhiepiscopală. Aici, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian şi slujitori ai sfintelor altare din municipiul Galați au rostit rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor şi a familiei. 

La final, Înaltpreasfinţia Sa le-a mulţumit "organizatorilor şi participanţilor pentru acest frumos pelerinaj de susţinere a unei vieţi normale, precum şi pentru mărturisirea dreptului la viaţă şi implicarea în ocrotirea celor ce sunt hărăzite de Dumnezeu pentru a fi mame”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Prin această manifestare s-a urmărit atragerea atenţiei pentru preţuirea aşa cum se cuvine a darului mare al vieţii şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi în Brăila, în municipiul Tecuci şi în alte localităţi din Eparhia Dunării de Jos.

Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Citit 652 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 10:42

2 comentarii

  • postat de Mihail
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 11:39
    84.118.91.***
    Familia este familie,oriunde ar fi,ce este aia familie creștină? Daca ești musulman sau liber cugetător și ești în om normal ,contează că nu faci parte dintr-o religie creștină??? Gândire că și n Evul Mediu,din care muuulti nu au ieșit încă!!!
    0
    2
  • postat de Cele rele sa se spele
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 07:10
    5.13.153.***
    Daca va pasa, de ce mai sunt inca copii in orfelinate? Ce fac famillie crestine?
    Pentru BOR orice ocazie e buna pentru a-si arata muschii si nici una nu e mai potrivita decat un an electoral.
    0
    2

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro