Premianți încă de pe băncile școlii la securitate și sănătate în muncă

Premianți încă de pe băncile școlii la securitate și sănătate în muncă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Galațiul a găzduit, pe 30 martie, etapa județeană a Concursului național "Știu și aplic - securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii", organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați. Concursul este organizat în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei "Securitate şi sănătate în muncă", în colaborare cu specialiști din cadrul Inspecției Muncii, inspectoratelor teritoriale de muncă, inspectoratelor școlare județene, Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" şi Universității Tehnice "Gheorghe Asachi", ambele din Iași.

Conform ITM Galați, concursul pe teme de securitate și sănătate în muncă se bucură, an de an, de o creștere a interesului elevilor. Anul acesta, la cea de-a X-a ediție a concursului, care s-a desfășurat la Liceul Tehnologic "Carol I", s-a înregistrat cel mai mare număr de elevi participanți (70) din 13 licee din județul Galați.

Proba teoretică a concursului s-a desfășurat simultan în toate liceele din țară, elevii având acces la o platformă online pe care au concurat. Rezultatele la proba teoretică s-au dat imediat după finalizare. Proba practică a făcut dovada cunoștințelor practice pe care orice angajat le aplică în procesul de producție.

Concursul, la care au participat 70 de elevi, organizați în 35 de echipe, s-a desfășurat pe cinci secțiuni, iar liceenii gălățeni s-au numărat printre premianți. Echipele de elevi cărora li s-a acordat Premiul I au fost de la următoarele licee: Liceul Tehnologic "Carol I" la secțiunile Teoretic Ciclu Inferior și Teoretic Ciclu Superior, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" la secțiunile Tehnologic Ciclu Superior și Învățământ profesional și Liceul Tehnologic "Paul Dimo" la secțiunea Tehnologic Ciclu Inferior.

Cei zece elevi, primii clasați la fiecare secțiune, vor participa, în perioada 11-19 mai, la etapa națională a concursului, la Iași. "Până atunci, câteva firme din Galați și-au arătat disponibilitatea de a le prezenta premianților noștri aplicabilitatea în practică a cunoștințelor teoretice în domeniul securității și sănătății în muncă", notează ITM.

"Le mulțumim reprezentanților instituțiilor de învățământ pentru sprijinul acordat acestei acțiuni a Inspecției Muncii, derulată prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, și îi felicităm pentru participare pe toți elevii și pe profesorii îndrumători, iar celor zece elevi clasați pe primul loc la fiecare secțiune le urăm succes la etapa națională", se menționează în finalul comunicatului remis de ITM Galați.

Citit 671 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 07:12

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro