Conferinţă la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi - Fumatul devine o problemă de sănătate publică

Conferinţă la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi - Fumatul devine o problemă de sănătate publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca a treia joi din luna noiembrie să fie dedicată luptei împotriva fumatului. Cu ocazia acestei zile, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, prin directorul executiv al acestei instituţii, dr. Valentin Boldea, a organizat ieri o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost dezbătute principalele probleme de sănătate pe care fumatul le poate cauza. Mai mult, dr. Boldea a insistat şi pe dimensiunea socială a acestui fenomen, spunându-ne ce măsuri pot fi luate pentru a diminua cât mai mult fumatul pasiv.

”Având în vedere numărul tot mai mare de oameni care se apucă de fumat, putem spune că acest fenomen a devenit o problemă de sănătate publică. Şi mai îngrijorător este că din ce în ce mai mulţi tineri se apucă de fumat de la vârste tot mai scăzute, din teribilism şi pentru a urma exemplul grupului. Astfel, dorim să atragem atenţia asupra riscurilor pe care acest obicei le implică, fie că vorbim de efecte pe termen scurt sau de cele pe termen lung”, ne-a informat dr. Boldea.

Tot de la şeful DSP Galaţi am putut afla care va fi principala măsură luată, atât la nivel mondial, cât şi în România, pentru reducerea fumatului pasiv. Astfel, în săptămânile care vor urma, va fi interzisă comercializarea ţigărilor care ard singure. Cu alte cuvinte, se vor vinde doar acele ţigări care sunt fabricate de aşa-natură încât, dacă nu sunt folosite, să se stingă singure. Astfel, fumul toxic degajat prin arderea ţigării, va fi mult diminuat. 

Citit 1046 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.