Salată de vară în ianuarie

Salată de vară în ianuarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă vă e poftă de ceva proaspăt aţi avea ce cumpăra din halele de zarzavaturi ale Pieţei Centrale, chit că suntem în mijlocul iernii. Mai mult chiar, dacă închideţi ochii şi deschideţi la maxim caloriferele, v-aţi putea chiar imagina că afară e soare şi că vara e deja aici. Ca să reuşiţi, v-ar trebui, înainte de toate, o salată.

Roşiile aduse din Spania costă 6,5 lei sau 7 lei kilogramul, iar castraveţii care probabil, vin de peste mări şi ţări, se dau cu 6 lei. Nu faceţi însă nimic fără o legătură de ceapă verde de 1,5 lei. La nevoie, însă, merg şi câteva rondele de ceapă roşie, de 4 lei kilogramul. Preţul căpăţânii de salată verde variază între 1,8 şi 2,5 lei, dar frunzele par să aibă o textură fragedă şi duc gândul la un gust pe măsură. Ar mai fi nevoie şi de nişte ridichi proaspete pe care le puteţi cumpăra la 6,5 lei kilogramul sau 2 lei legătura. Ardeii graşi, în culori vii – galbeni, roşii şi verzi – se vând cu 7 lei, 7,5 lei şi 8 lei kilogramul. Evident, odată amestecate cu un strop de ulei de măsline şi presărate cu sare şi piper din belşug, ingredientele ar trebui stropite cu câteva averse de zeamă de lămâie.

Varza se vinde cu 1,5 lei kilogramul. Spanacul verde e 5 lei, dar se găseşte cu greu. Kilogramul de cartofi costă între 70 de bani şi 1 leu. Cele mai scumpe legume de pe tarabe sunt dovleceii, care se vând cu nu mai puţin de 6,5 sau 7 lei kilogramul. Arată bine, dar nu vă putem spune nimic despre gust.

În cazul în care n-aţi reuşit încă să umpleţi cămara cu butoaie de varză şi borcane de murături, nu trebuie să vă faceţi griji. În piaţă, kilogramul de varză murată se vinde la acelaşi preţ cu murăturile: 5 lei. Ceva mai scumpi sunt castraveţii muraţi, care ajung la 8 lei.

Nici de fructe nu veţi duce lipsă dacă aveţi drum prin Piaţa Centrală, în aceste zile. Preţul merelor mari şi frumoase începe de la 1,8 lei şi ajunge la 3 lei. Gutuile se vând cu 5 lei, dar dacă aveţi destulă răbdare să căutaţi pe la toate tarabele şi să nu cumpăraţi de la prima care vă iese în cale, s-ar putea să scoateţi un preţ mai bun. Pentru perele de diverse mărimi, verzi sau galbene, veţi plăti între 3 şi 5 lei. Clementinele aromate costă 3,5 lei, la fel ca suratele lor mai mari, portocalele. Preţuri ciorchinilor de struguri cu boabă mare variază între 5 şi 6,5 lei. Ananasul de vinde cu 8 lei kilogramul, iar rodiile mari (dar şi pline cu seminţe) nu costă mai mult de 4,5 lei kilogramul.

Citit 1107 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.