După descinderile de vineri, medicilor anchetaţi li s-au confiscat parafele

După descinderile de vineri, medicilor anchetaţi li s-au confiscat parafele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercetări în cazul medicilor de familie pentru eliberare ilegală de reţete se fac din urmă cu aproape trei ani, ne spune directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

„Din informaţiile neoficiale pe care le am în acest moment, ar fi vorba despre 18 medici de familie care ar fi cercetaţi. Oricum, din datele mele, cazul este unul vechi, aflat în atenţia autorităţilor încă din anul 2009. Nu am deocamdată nicio informaţie care să clarifice motivul pentru care s-a acţionat în forţă zilele trecute. Niciunui medic nu i s-a ridicat dreptul de liberă practică. Unora li s-au ridicat parafele, deşi această acţiune nu are niciun efect. În lege nu există menţiuni potrivit cărora un medic ar trebui să aibă ştampila într-un singur exemplar. În plus, un medic căruia i s-a confiscat ştampila şi-ar putea scoate alta”, a precizat dr. Boldea.

Potrivit Parchetului gălăţean, s-au realizat 26 de percheziţii domiciliare, dar şi descinderi la cabinete şi farmacii. Infracţiunile vizate: înşelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea unor infracţiuni.

 

Citit 2014 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.