Recalcularea contribuţiei la Sănătate pentru pensionari - Decizia nu se aplică retroactiv

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

„Nu am primit nicio dispoziţie scrisă de la ministerul de resort în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind recalcularea contribuţiei la Sănătate, dar Ministrul Muncii a comunicat într-o declaraţie de presă că va întra în vigoare în 45 de zile, timp în care toate actele normative vor fi puse în concordanţă cu conţinutul amintitei decizii. La nivelul ministerului de resort s-a constituit un grup de lucru care va lucra la armonizarea legislaţiei în domeniu”, ne-a spus Greta Ioniţă, purtător de cuvânt la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi.

Pensiile care sunt mai mici de 740 lei nu suferă modificări, în aceste situaţii, asigurările de „Sănătate” fiind suportate de la bugetul de stat. Din luna mai, pensionarii care cu pensii mai mari de 740 lei vor plăti contribuţia la Sănătate doar pentru suma care depăşeşte acest plafon. "De exemplu, dacă are o pensie de 1200 lei, din aceştia se scad cei 740 lei, şi se plăteşte contribuţia de 5,5 la sută doar pentru 460 lei", a explicat interlocutoarea.

Decizia Curţii Constituţionale a fost publicată în 19 aprilie; ea nu are caracter retroactiv, deci nu vor fi restituite sumele reţinute începând cu 1 ianuarie 2011 şi până în prezent.

Citit 1811 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.