Pelerinaj la Mănăstirea Buciumeni: Peste 5.000 de credincioşi veniţi la sărbătoare
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Pelerinaj la Mănăstirea Buciumeni: Peste 5.000 de credincioşi veniţi la sărbătoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mănăstirea „Buciumeni” din Galaţi a adunat la sărbătoarea „Sfintei Treimi” peste 5.000 de pelerini din Galaţi şi Brăila, care au răspuns chemării Mântuitorului şi a Arhiereului Dunării de Jos - Înalt Prea Sfinţitul Casian.

Pe un soare neaşteptat de strălucitor, după atâţia nori şi ploaie, un sobor de 90 de preoţi, tineri şi adulţi, sănătoşi şi bolnavi au venit la mănăstire ca să ia tămăduire şi izbăvire de păcate de la Hristos - Doctor de suflet şi de trup.

„Cu ceva timp în urmă, dintr-o gravă neînţelegere a sentimentului de iubire pe care-l nutream faţă de o colegă, am împins-o şi i-am rupt mâna, provocându-i o mare durere. I-am rănit atunci pe toţi cei care mă iubesc şi m-am dezamăgit şi pe mine... Am venit să încerc să înţeleg de la Biserică de ce în copilărie suntem foarte ataşaţi de valorile morale ale Bisericii şi de ce pe la vârsta de 14-15 ani ne îndepărtăm de Dumnezeu? Mie percepţia greşită despre dragostea de aproapele meu mi-a adus numai suferinţă şi abia după ce am greşit am realizat asta. Am înţeles din dezbaterile cu ÎPS Casian că trebuie să abandonăm teribilismul vârstei şi  să-i ascultăm pe părinţii, pe dascălii noştri, pentru a nu mai trece prin experienţe neplăcute”, ne-a mărturisit Andrei S., de la Grupul Şcolar „Sf. Maria” Galaţi.

În "Anul Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor", participanţii la manifestările tinereţii de la Buciumeni au înţeles că bolnavi suntem toţi atunci când, din false motive, avem posibilitatea să facem bine unui om, dar refuzăm: „Noi spunem astăzi păcatului greşeală; ba chiar, din neascultare, deci din lipsa dragostei de Dumnezeu şi de semeni ne amăgim, ne complacem în păcat. Adeseori găsim chiar false motive, justificându-ne că nu e prea mare păcatul pe care l-am făcut când am minţit, când ne-am minţit pe noi înşine, când am judecat pe aproapele, indiferent cine suntem şi ce ranguri avem”, a explicat ÎPS Casian.

Tinerii au aflat ce trebuie să facă pentru a preîntâmpina greşelile tinereţii, soluţii asupra cărora vom reveni într-un număr viitor.

Pelerinii care au ajuns la Buciumeni au fost întâmpinaţi cu ospitalitate de către maici. Cu sprijinul a 150 de credincioşi, gazdele au pregătit pentru agapa frăţească peste 25.000 de sarmale, cozonaci şi alte bunătăţi.

Citit 2079 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.