A primit locuinţă ANL după aproape un deceniu de aşteptare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

A primit locuinţă ANL după aproape un deceniu de aşteptare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Profesoara de informatică Mariana Ivan, de la Grupul Școlar „Gheorghe Asachi” a reușit să-și vadă apartamentul, deși nu se va putea muta în el decât peste cel puțin două luni

Dacă pentru unii acțiunea de joi a primarului Dumitru Nicolae, care a repartizat apartamente ANL inuntilizabile, a fost doar o chestiune de imagine, pentru alții a reprezentat o adevărată descătușare. Și asta pentru că unii au așteptat chiar și aproape un deceniu pentru a se vedea într-o locuință destinată tinerilor până în 35 de ani. Este și cazul profesoarei de informatică Mariana Ivan de la Grupul Școlar „Gheorghe Asachi” din Galați. Și-a depus dosarul în anul 2003, atunci când încă nu avea copil, și a trăit cu speranța până în 2010, atunci când a primit repartiția pentru una dintre locuințele din Cartierul Siret. „Numai eu știu prin ce am trecut în cei șapte ani... La toate repartițiile, mereu eram la sfârșitul listei, deși îndeplineam toate criteriile. Ca să nu mai vorbim de faptul că știu pe cineva, șofer la Primărie, care a primit demult apartament, deși eu aveam punctaj mai mare”, spune profesoara de la „Asachi”. N-a stat cu mâinile în sân și a trimis memorii peste memorii pe la toate instituțiile statului. Un mail cu problemele femeii a ajuns chiar și în căsuța poștală a... administrației prezidențiale. A urmat o anchetă, lungă de șase luni (!), după care n-a mai primit niciun răspuns.

Casă, dulce casă!

În tot acest timp, Mariana Ivan și-a închiriat o cameră la Căminul Grupului Școlar „Gheorghe Asachi”, unde, pentru că este cadru didactic, plătește o chirie destul de mică. Acolo locuiește împreună cu fetița ei, acum în clasa cincea. În 2010 a primit în sfârșit repartiție, dar a stat cu gândul la noua locuință aproape doi ani, pentru că, deși blocurile erau aproape gata, autoritățile n-au vrut să împartă cheile apartamentelor. Au făcut-o joi și femeia este mulțumită că a ajuns măcar să se vadă cu cheia viitoarei locuințe în mână. „Am văzut că nu-i nici apă, nici canalizare... asta e, bine măcar că până la urmă ni le-au dat”, mărturisește Mariana Ivan. Deși i s-a promis că în maxim două luni totul se va rezolva, Mariana Ivan este convinsă că se va muta în noua casă mult mai târziu.

Citit 4479 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.