Campanie VL - Pietoni în oraşul fără trotuare: Blocaj de dughene şi spălătorii auto pe Coşbuc

Campanie VL - Pietoni în oraşul fără trotuare: Blocaj de dughene şi spălătorii auto pe Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Avem puţine bulevarde în oraş şi, cu atât mai mult, acestea ar trebui să arate ca la carte. Pe bulevardul Coşbuc, situaţia e taman invers: dintr-un capăt în celălalt se schimbă doar peisajul, nu şi problemele.

Maşinile nu mai au loc în parcarea secţiei de întreţinere şi exploatare a Transurb, aşa că şoferii trişează şi îşi lasă autoturismele în calea pietonilor, pe trotuar. În condiţiile date, oamenii traversează pe partea cealaltă. Însă nici aici nu au mai mult noroc. Sunt nevoiţi să se strecoare printre pancartele de tablă sau porţile larg deschise ale centrelor de colectare a fierului vechi. Provocarea vine însă atunci când pe trotuar mai apare şi câte o maşină din care se descarcă bucăţi mari de metal. „Pândim momentul şi ocolim pe carosabil, altceva n-avem ce să facem”, mărturiseşte Marian C. În condiţiile traficului aglomerat, pietonii îşi riscă viaţa.

Temerari pe bulevard

Ca să ajungi la Patinoar trebuie să te aventurezi pe alei mai înguste decât gropile care au pus stăpânire pe ele. De aici şi până la intersecţia cu Tecuci, zona e dedicată vulcanizărilor şi depozitelor care vând materiale de construcţii. Nu e suficient că te împiedici în pietre, calci strâmb în gropi şi te prăfuieşti sau te murdăreşti de noroi (în funcţie de vreme), din cap până în picioare. Ca un bonus, ocoleşti şi sacii de ciment scoşi la vedere, roţile împrăştiate, maşinile cocoţate pe cric, ori pe cele care aşteaptă să intre la vulcanizare. Toate astea în spaţiul destinat exclusiv pietonilor. În zona ruinelor de la Mehid, o haită de câini pune trecătorii pe fugă şi astfel, canalizările care zac fără capac devin pericole iminente. Trotuarul din dreptul cimitirului Eternitatea are asfalt transformat în pietriş, iar buruienile şi-au făcut loc printre crăpături.

Până la intersecţia de la Moldova, Coşbucul îşi etalează şirul spălătoriilor auto, în dreptul cărora nu încape picior de om printre maşinile care aşteaptă la lustruit. Nici măcar dacă am ignora abundenţa autovehiculelor n-am putea circula fără probleme. Trotuarul e ciuruit, mizer, plin de gropi şi doar din loc în loc proprietarii caselor şi-au asfaltat în dreptul curţii.

Partea nouă şi practicabilă a bulevardului este cea aferentă M-urilor, până la Păpădie. Parcarea renovată de curând a rezolvat cât de cât problema maşinilor. Veche a rămas, însă, problema chioşcurilor de la colţul străzii.

Citit 1811 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.