Nicolae Bacalbaşa: "Fără costumul de Spiderman aş fi un anonim"
Foto: Bacalbaşa, într-un moment rar în care s-a costumat în Spiderman. În restul timpului, Spiderman se deghizează în Bacalbaşa.

Nicolae Bacalbaşa: "Fără costumul de Spiderman aş fi un anonim"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Motivul pentru care preşedintele CJ Galaţi a intrat într-o depresie cruntă * Alegerile din colegiul părăsit de Aurel Nechita vor reface cămările locuitorilor din zonă * Astăzi vă oferim, în exclusivitate, filmul unei zile obişnuite din viaţa lui Eugen Durbacă


Bacalbaşa suferă că nu-l recunoaşte lumea pe stradă: "Fără costumul de Spiderman sunt un anonim"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, e în depresie adâncă din cauză că este tratat ca un simplu muritor atunci când se îmbracă la costum. În schimb, cum îşi pune costumul de Spiderman, cum apar fanii. "Nu ştiu ce se întâmplă, nu mă recunoaşte lumea pe stradă când sunt la sacou şi cravată. Am încercat să mă îmbrac chiar şi cu tricou, blugi şi alte ţoale, dar acelaşi rezultat. Trec oamenii pe lângă mine de parcă nici nu aş exista", s-a plâns Bacalbaşa unor apropiaţi. Totuşi, Bacalbaşa reuşeşte să intre în centrul atenţiei tuturor dacă se îmbracă în costumul de Spiderman. "Am ajuns la capătul răbdărilor, aşa că într-o zi am luat pe mine costumul de Spiderman să văd ce se întâmplă. Până să ies din bloc, femeia de serviciu m-a şi salutat: «Ooo, bună ziua dom' preşedinte. Nu v-am mai văzut de mult. Aţi fost cumva plecat din ţară?», mi-a zis femeia. Eu, să cad din picioare, nu alta", s-a mai confesat Bacalbaşa. Încurajat de rezultatele obţinute, Bacalbaşa s-a dus şi la o şedinţă CJ îmbrăcat în costum de Spiderman. Aceleaşi rezultate spectaculoase. "Uau, dom' preşedinte, bine că v-aţi întors. Să ştiţi că în perioada în care aţi fost plecat a tot venit un moşneag cu păr grizonat şi cu mustaţă care voia să prezideze şedinţele. Nu vă faceţi griji, nu l-a băgat nimeni în seamă. L-am tratat cu o răceală demnă", a spus un consilier judeţean.

Studenţii cer majorarea bursei: "Abia ne ajunge să închiriem un hands-free"

Studenţii bursieri ai Universităţii "Dunărea de Jos" au cerut rectorului Iulian Bârsan să majoreze cuantumul burselor de studiu, de merit şi de performanţă pe motiv că nu mai reuşesc să facă faţă costurilor din sesiune. "O bursă de merit este 400 de lei pe lună. Cu banii ăştia închiriez un hads-free pentru numai două examene. La restul ce fac? Că doar nu m-oi apuca de învăţat. Păi cum credeţi că am obţinut bursa de merit? Citind? Stând prin biblioteci?", a declarat un student sub protecţia anonimatului. În plus, studenţii spun că şi preţul la şpăgi a fost uşor majorat de unii profesori. "Bursele au rămas la fel, în timp ce şpăgile au crescut, în medie, cu 20, 25 la sută. Nu se mai poate aşa. Cerem corelarea burselor cu adevăratele costuri din sesiune. Altfel, vom fi nevoiţi să abandonăm cu toţii cartea şi să devenim o naţie de analfabeţi. Iar locuri în Parlament nu sunt pentru toţi", a completat un student care are o bursă de performanţă.

Delir în Micro 39: "Noile alegeri vin la ţanc: tocmai am terminat uleiul, zahărul şi găleţile"

Locuitorii din Micro 39 şi cartierele învecinate din Colegiul pentru Deputaţi nr. 9 sunt în sărbătoare de când ANI a reuşit să îi sufle mandatul pesedistului Aurel Nechita. Vestea că în curând vor fi din nou chemaţi la urme a stârnit o bucurie soră cu isteria. "Suntem fericiţi, vom avea încă o lună de campanie electorală. Vă spun că nici nu se putea să pice mai bine aceste alegeri. M-am uitat în cămară şi am realizat că mai am doar o sticlă de ulei şi juma' de kil de făină. Iar găleata s-a crăpat puţin, nu mai pot să o folosesc când mă duc să iau apă de la cisterna Apă Canal", a declarat entuziasmat Rică Ştampilă, alegător în Colegiul 9. Deşi nu şi-au putut masca fericirea, unii locuitori din zonă au ţinut să îi mulţumească lui Aurel Nechita pentru scurta perioadă în care a fost deputat. "Ne pare rău pentru dom' Nechita, chiar a fost de treabă. El e singurul candidat care ne-a dat ulei «Floriol» şi făină «Boromir». Ceilalţi au venit cu făcături din alea ieftine", a completat tanti Mariana.

Deşi a îmbătrânit, Durbacă are o viaţă foarte ordonată: "Mă trezesc, îmi fac nevoiele, apoi mă dau jos din pat şi mă duc la Senat"

Chiar dacă a ajuns la vârsta de 70 de ani, senatorul Eugen Durbacă duce, în continuare, o existenţă foarte calculată. Recent, el a scris pe blogul său care sunt secretele pentru o bătrâneţe liniştită. "Programul meu de dimineaţă e unul fix: la 6,30 mă trezesc, pe la 6,35 îmi fac nevoile, iar pe la ora 7,00 mă dau jos din pat, mă schimb, şi mă pregătesc să plec la Parlament. Până în ora 8,00 dau minimum trei telefoane ca să încasez şpăgile restante. La opt şi un minut îmi iau pastilele pentru prostată şi cele pentru prevenirea, prevenirea, cum îi zice?, aaa, alzheimer, alzheimer, alzheimer şi parkinsosososon", a scris Durbacă pe blogul său.

   

Cel mai mare salariu din Galaţi nu mai e câştigat din fotbal, ci din administraţie

Rumoare în oraş după ce Finanţele au făcut un anunţ-şoc. Cel mai mare salariu din Galaţi îl câştigă acelaşi personaj ca şi în anii trecuţi, dar între timp a apărut o modificare: persoana în cauză nu mai face banii din fotbal, ci din administraţie. Nimeni în oraş nu ştie despre cine ar putea fi vorba, deşi lista celor care au activat atât în fotbal, cât şi în administraţie nu e foarte lungă. "Bănuielile noastre se îndreaptă către Nicolae Rainea, care, credem noi, şi-a luat nişte bani de la italieni în '82 ca să îl elimine pe Maradona. Lucrurile se cam leagă, că apoi s-a băgat în administraţie. Nu ştim de unde ar putea să facă bani din administraţie, dar e posibil. Altul nu prea mai există să fi făcut şi fotbal, şi administraţie", a declarat un analist politic local.

Bătăuşii Galaţiului sunt dezorientaţi: "Noi unde ne-o mai dăm parte în parte?"

Dileme mari în rândul ciomăgarilor "de centru". De când se lucrează la încă două cârciumi vizavi de Modern, bătăuşii nu mai ştiu care va fi locul de măcel. "Până acum ne băteam numai la Olympos. Acum mai apar două cârciumi şi nu ştim dacă se mută şi bătăile. Să ne spună şi nouă cineva ca să ştim ce aveam de făcut", a spus un cocalar.

Nu se mai găsesc şlapi în Galaţi. Şoferii de maxitaxi au golit rafturile

În Galaţi, niciun magazin nu mai are la vânzare şlapi după ce şoferii de maxitaxi şi-au făcut aprovizionarea pentru sezonul estival. "Au luat tot. Nu mai avem nicio marcă: nici Mike, nici Adibas, nici Shanlian. Au lucrat ca termitele, în două ore au golit rafturile, de zici că venea potopul", a declarat un vânzător din Real.

La Cudalbi, biserica şi şcoala sunt la periferie: "Localitatea s-a construit în jurul cârciumii"

Cudalbiul este singura comună din România care nu are în centru biserica şi şcoala. În locul acestor instituţii, în centrul localităţii se află o cârciumă. "Mai întâi s-a construit o cârciumă în câmp. Apoi, oamenii au venit şi s-au aşezat în jurul ei. Cine a fost deştept a prins loc de casă aproape de serviciu, cine nu îşi frânge acum coatele şi genunchii până acasă. Biserica şi şcoala s-au construit mai târziu, undeva la periferie", a declarat un cercetător din Cudalbi.

Pâslaru s-a apucat să înveţe limba rusă: "Vreau să îl citesc pe Slavici în original"

După ce a terminat de citit pe Kant coperta cărţii "Critica raţiunii pure", în numai două luni, deputatul PSD Florin Pâslaru s-a lansat într-un nou proiect cultural: învaţă literele alfabetului slav. "La traduceri se pierde mult din farmecul scriiturii, aşa că m-am apucat de alfabetul chirilic. Mi-a plăcut mult schiţa «Mara cu noroc» şi vreau să o citesc în original", a declarat Pâslaru, care a anunţat că va face şi o notă de lectură pe această temă. "Vă voi da o notă informativă în cel mai scurt timp", a completat Pintea.

Optimism în privinţa datoriilor Oţelului. Au de primit 18.000 de euro

Datoriile de 5 milioane de euro pe care le are Oţelul către ANAF vor fi achitate în scurtă vreme, promite purtătorul de cuvânt al clubului, Narcis Răducan. "Deja am luat primele măsuri în acest sens. Pe timpul vacanţei nu mai plătim mesele jucătorilor, am vorbit cu băieţii, din următorul sezon vor renunţa şi la desert. Facem o economie destul de mare. Apoi, dacă ne ajută Domnul şi retrogradăm la anul nu vom mai da bani nici la curentul electric pentru nocturnă. Vestea cea mare am păstrat-o pentru la final. Deja am făcut rost de primii bani ca să plătim datoriile. Cineva din club şi-a dat demisia şi i-am cerut despăgubiri de peste 18.000 de euro", a spus Narcis Răducan.

Narcis Răducan: "L-aş lua pe Ronaldo, dar pe postul lui joacă Stromajer"

Narcis Răducan, purtătorul de cuvânt al lui Dan Grigore Adamescu şi, implicit, al firmelor pe care acesta le patronează, vrea să profite de iminenta destrămare a galacticilor de la Real Madrid, după plecarea lui Mourinho. Narcis s-a confesat unor apropiaţi că ar fi pus ochii pe un super-jucător de bandă stângă care s-ar plia perfect pe stilul Oţelului. "L-aş vrea pe Cristiano Ronaldo, am auzit că îşi vinde casa de la Madrid. Banii nu ar fi problemă, Adamescu mi-a spus că a scos vreo câteva milioane moacă în ultimele luni... Problema e că pe postul lui Ronaldo îl avem pe Stromajer, care e titular incontestabil. Nu ştiu dacă portughezul ar accepta să fie rezervă în echipa noastră roş-albastră. Şi albă. Chiar dacă vorbim aici, totuşi, de Stromajer", a spus Răducan.

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2922 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.