Elevii, ameninţaţi cu poze cu Pâslaru ca să ia bacalaureatul: "Veţi ajunge ca el"
Foto: Fotografia care i-a făcut pe mulţi absolvenţi de liceu să se mobilizeze la examenul de bacalaureat

Elevii, ameninţaţi cu poze cu Pâslaru ca să ia bacalaureatul: "Veţi ajunge ca el"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ştiri exclusive de la ediţia de anul acesta a bacalaureatului * Întrebarea care i-a băgat pe toţi elevii în încurcătură la proba de la istorie * La Corod, viitura i-a transformat pe toţi localnicii în mici regizori


Metodă inedită de a creşte promovabilitatea: sălile de examen de la Bacalaureat, tapetate cu poze cu Pâslaru

Pentru că se ştie că elevii români obţin rezultate mai bune la învăţătură doar de frică, oficiali ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au decis ca pereţii centrelor de examen să fie umplute cu poze cu Florin Pâslaru. Specialiştii în psihologia elevului au explicat pentru "Viaţa liberă" cum funcţionează principiul fricii. "Elevul vine relaxat la examen, îl cam doare-n bască dacă ia sau nu bacul. Dar, când intră în sală şi vede poza lui Pâlsaru, însoţită de mesajul «Dacă nu iei bacul ajungi ca mine», elevii se mobilizează şi caută imediat soluţii", a declarat psihologul Eliza Sufleţel.

Punctul de vedere este confirmat şi de declaraţiile elevilor. "Tata m-a ameninţat cu bătaia, mama mi-a zis că nu îmi mai dă vreun leu de buzunar, iar profesorii mi-au spus că voi ajunge un ratat. Nimic nu m-a impresionat. Dar când am văzut poza cu Pâslaru a început să îmi pară rău că am tratat cu lejeritate acest examen", a spus un elev.

"Am luat această măsură deoarece un studiu a demonstrat că elevii au nevoie de exemple vii ca să se concentreze mai bine să ia examenele. Pozele cu Pâslaru au darul de a le arăta elevilor în ce hal se poate ajunge dacă nu trec bacalaureatul. Deocamdată este un proiect pilot, însă dacă va funcţiona şi vom avea promovabilitate mai mare îl vom transforma într-o regulă", a declarat un inspector de la ISJ.

Întrebarea "Unde a avut loc bătălia de la Călugăreni?" a făcut prăpăd la bacalaureat

Sute de liceeni din Galaţi au emoţii cu privire la promovarea bacalaureatului, după ce experţii Ministerului Educaţiei au conceput subiecte de-a dreptul împosibile la proba de la istorie. Deşi susţin că au rezolvat uşor proba eseului despre formarea statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, absolvenţii se tem că ar putea pica din cauza întrebărilor dificile de la punctul 1. "Am fost la şcoală la fiecare oră, am citit vreo patru tratate de istorie, am făcut şi pregătire, dar să moară mama dacă ştiu unde a avut loc bătălia de la Călugăreni. Nu este corect. Vom da în judecată ministerul, nu se poate să concepi subiecte atât de grele", a spus un absolvent de liceu. Chiar şi aşa, cei care au dat bacul anul acesta ar trebui să fie mulţumiţi că nu le-a picat subiectul cel greu de la Română. Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, unul dintre subiectele posibile era "Cine a scris «Luceafărul», de Mihai Eminescu?".

Viitura i-a prins pregătiţi anul acesta pe locuitorii din Corod: "Am filmat puhoaiele cu 236 de camere"

Sătenii din Corod se pot lăuda că viitura de anul acesta nu i-a luat pe nepregătite. Apele revărsate în comună au fost filmate din 236 de unghiuri cu telefoane mobile dintre cele mai performante: Samsung S3 şi iPhone 5. Din cei 237 de locuitori ai comunei doar unul singur şi-a folosit telefonul ca să sune la 112, după care s-a apucat să pună saci în calea viiturii. "Am sunat la pompieri, apoi m-am apucat de treabă. În tot acest timp, consătenii mei mă filmau şi făceau miştouri de mine", a spus Rică Pârâu, din Corod. Primarul localităţii a anunţat că recordul de anul acesta ar putea fi spulberat la următoarele inundaţii. "Am accesat nişte fonduri europene pentru a ne dota cu camere HD speciale pentru următoare viitură. Abia aşteptăm următoarele puhoaie. Să nu se mai spună că autorităţile locale nu sunt pregătite pentru inundaţii", a spus primarul din localitate.

Nou record la Cudalbi: Un localnic a reuşit să stea treaz nu mai puţin de 47 de minute

Un cudălbean excentric a reuşit să bată recordul de trezie în comună, reuşind un timp de 47 de minute în care nu a fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul e cu atât mai răsunător cu cât a fost reuşit chiar de Festivalul Pufoaicei, care are loc la fiecare două zile în Cudalbi. "M-am antrenat îndelung pentru acest obiectiv, am renunţat gradual la alcool. La începutul antrenamentelor, reuşeam să stau treaz doar două, trei minute, însă după îndelungi şi istovitoare încercări am ajuns la această performanţă. Sunt mândru de ce am realizat, însă nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Mi s-au părut cele mai lungi 47 de minute din viaţa mea", a declarat Mitică Păhărel. Precedentul record îi aparţinea unui bătrân bolnav de ciroză, care a reuşit în 2003 să stea treaz 42 de minute. "Recordul bătrânului nu fusese omologat, deoarece medicii îi interziseseră să mai consume alcool. Cumva, această performanţă nu fusese atinsă prin mijloace cinstite", a explicat secretarul primăriei din Cudalbi.

Guvernul vine în ajutorul măstăcănenilor: va înfiinţa programul "Primul Bâtă"

Guvernul Ponta a anunţat primele măsuri sociale pentru comunităţile în care au loc bătăi regulate. Tinerii cu vârsta de până în 35 de ani care nu au fost implicaţi până acum decât în maximum o mie de ciomăgeli pe uliţă vor putea accesa programul "Prima Bâtă", prin care le vor fi livrate instrumente de bătaie subvenţionate de către stat. "În urma unor studii am ajuns la concluzia că tinerii din ziua de astăzi nu se mai implică în ciomăgeli aşa cum o făceau odată. Este regretabil, dar problema poate fi rezolvată, deoarece avem informaţii că sătenii se codesc să se bage la bătăi pentru că nu mai au bâte", a explicat premierul Victor Ponta. Tinerii din Măstăcani au primit cu urale de bucurie vestea şi, în cinstea ei, au şi încins o bătaie în centrul comunei.

Durbacă, acuzat de colegi că îi deranjează la şedinţe: "Din cauza sforăitului, nu ne putem concentra"

Colegii senatori ai lui Eugen Durbacă se plâng de faptul că nu se pot concentra deloc la şedinţele de parlament din cauza zgomotului pe care îl face alesul de Galaţi. "Sforăie întruna, nici măcar nu auzim ce lege trebuie să votăm. Uite, de exemplu, ieri, era cât pe ce să aprob creşeterea pensiilor, din cauză că nu am auzit ce se discuta", a declarat colegul de bancă al lui Durbacă, Gheorghe Saghian. "Îl înţelegem că e bătrân şi că nu se mai poate controla, dar chiar aşa, să adormi pe unde apuci? De când a venit în Parlament nu a stat o clipă treaz. Parcă îl hipnotizează scaunul ăla. Nu sunt sigur, dar la un moment-dat chiar am văzut o baltă sub scaunul lui. Sper să nu se fi... în fine, nu mai zic", a completat Paul Ichim.

Ca să fie băgaţi în seamă, pensionarii gălăţeni vor să transfere câţiva protestatari turci

Supăraţi că nu le bagă nimeni în seamă manifestaţiile de amploare, pensionarii gălăţeni au anunţat transferul a câţiva protestatari turci din Parcul Gezi. "Ieşim în stradă degeaba. Facem gălăgie cu fluiere şi cu o portavoce, dar parcă am urla în codru. Nimeni nu ne întreabă de sănătate. Aşa că am decis să facem două, trei transferuri de marcă în intersezon, ca să abordăm noul campionat cu forţe proaspete. Avem în vedere nişte băieţi viguroşi din Parcul Gezi, care ştiu să o dea parte-n parte cu jandarmii. Să vedem atunci dacă ne mai ignoră", a declarat Costel Centenar, pensionar protestatar din Galaţi. De asemenea, liderii pensionarilor se gândesc să apeleze şi la câţiva colegi din Măstăcani, recunoscuţi pentru tactul lor în negocieri.

Bacalbaşa aduce investitori din China: "Vor face la Galaţi cel mai mare cartier chinologic"

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, este decis să relanseze economia locală prin investiţii din Est. Astfel, o delegaţie de chinezi a promis că peste 10.000 de asiatici vor construi la Galaţi un adevărat cartier. "Va fi cel mai mare cartier chinologic din România. Membrii acestei comunităţi sunt muncitori şi nici nu consumă multe resurse: mănâncă doar ce aruncă gospodinele pe geam", a spus Bacalbaşa, care a  mai anunţat că luna viitoare va primi vizita unei delegaţii din Maidanezia.

Cocalar gata să renunţe la BMW-ul său alb: "Am prins loc chiar în faţă la Real, nu o mai mişc de acolo"

Un cocalar cu burtă şi tricou mulat s-a hotărât să îşi cumpere altă maşină după ce a reuşit să îşi parcheze chiar în faţa supermarketului Real BMW-ul său alb cumpărat cu toţi banii furaţi în cinci ani în Italia. "De ani buni visez să prind locul ăsta. E tare mişto, cum te dai jos din maşină, cum intri în magazin. Nu mai plec niciodată de aici, dacă îmi ia cineva locul? O să îmi cumpăr altă maşină, iar când vin la Real urc în BMW şi cobor după câteva minute chiar în faţa magazinului. Vis!", a declarat cocalarul Iulian.

Microbuze speciale pentru şoferii gălăţeni / Pedalele vor fi dotate cu şlapi

Compania Mercedes va scoate pe piaţă o variantă specială de microbuz, destinat şoferilor de maxi-taxi din Galaţi. "În dotările standard va intra o pereche de şlapi Shanlian, care vor fi lipiţi de pedale. Dreptul pe acceleraţie şi stângul pe ambreiaj. Mai scoatem şi modelul de lux, care va avea încă un şlap Shanlian drept lipit de pedala de frână", a declarat Franz Shlapp, director Mercedes. Vestea a fost primită cu entuziasm la Galaţi. "Şlapii pe care îi avem îi putem păstra de buni. Mai mergem la un restaurant, la o nuntă", a spus şoferul Costel.

Cuţitarii gălăţeni fac coadă la CNVA: "Am auzit că aici sunt cei mai mulţi tocilari"

Zeci de cuţitari gălăţeni din Micro 39 s-au adunat zilele trecute în faţă la CNVA având asupra lor săbii, macete, cuţite şi alte arme cu tăiş. "Nu mai găseşti un tocilar decent în ziua de azi. După două zile trebuie să îmi duc iar sabia la ascuţit. Am auzit că aici sunt mulţi tocilari care ne pot ajuta", a spus Sorin Săbiuţă.

Investiţie de doi lei la Grădina Zoologică

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a decis să îmbunătăţească Grădina Zoologică de la Gârboavele printr-o investiţie de anvergură. "Anul acesta vom băga doi lei în Grădina Zoologică. Atât avem, atât băgăm. Până acum, Chebac nu a băgat niciun leu aici, de ziceai că la CJ Galaţi se lucra cu moneda statului Botswana. A băgat o...", a spus Bacalbaşa.

USL mai face o promisiune electorală: "În doi ani vom avea Noul Stan"

USL şi-a propus să schimbe faţa actualului primar al Galaţiului. "În scurtă vreme vom avea Noul Stan: obedient în faţa colegilor de partid, democrat, interesat de problemele de administraţie, dezinteresat de fotbal, care va ţine audienţe timp de opt ore pe zi. În plus, va răspunde şi la telefon", a declarat pesedistul Dan Nica.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3363 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2013 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.