O mână întinsă persoanelor cu dizabilităţi: Hipoterapie la herghelia de la Tuluceşti

O mână întinsă persoanelor cu dizabilităţi: Hipoterapie la herghelia de la Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni vor da undă verde unui proiect de asociere dintre Consiliul Judeţului, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSPC), şi Asociaţia „Dincolo de Tăcere” din Galaţi - organism nonguvernamental, înfiinţat în anul 2012, care are ca scop apărarea drepturilor şi intereselor persoanelor aflate în dificultate. Totodată, printr-un departament distinct de intervenţie, asociaţia are în atenţie şi persoanele care suferă de autism, pentru care există puţine alternative de recuperare şi integrare în societate.

Conform acordului de asociere, Consiliul Judeţului va pune la dispoziţia DGSPC un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea terapiilor specifice, grupul-ţintă fiind reprezentat de persoanele cu dizabilităţi (probleme de limbaj, afecţiuni mentale, fizice şi psihologice, tulburări de comportament şi autism), aflate în evidenţa asociaţiei. Totodată, Consiliul Judeţului va participa şi la desfăşurarea activităţilor recreative ale persoanelor cu dizabilităţi în locaţii externe limitrofe, cum sunt Parcul Zoo din Pădurea Gârboavele şi herghelia de la Tuluceşti (hipoterapie).

Hipoterapia (terapia cu ajutorul calului) este recunoscută drept unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru a îmbunătăţi postura, echilibrul, mobilitatea, precum şi alte funcţiuni ale persoanelor cu disfuncţii motrice şi nu numai. Hipoterapia este, de altfel, recomandată şi copiilor care suferă de autism, specialiştii susţinând că acest tip de terapie, din ce în ce mai răspândit în România, are efecte spectaculoase micuţilor.

Citit 1776 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2013 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.