Nemulţumit la Centrul de Urgenţă/ A cerut mâncare pentru că a muncit cinci zile într-o lună
Foto: Foto C.S.Carp - legendă: Constantin Murgoci

Nemulţumit la Centrul de Urgenţă/ A cerut mâncare pentru că a muncit cinci zile într-o lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un locatar al Centrului de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost din cadrul Primăriei Galaţi ne-a scris pentru a se plânge că nu primeşte mâncare la centru. Asta cu toate că, pentru a beneficia de masă, ar fi prestat muncă în folosul comunităţii, aşa cum prevede regulamentul în cazul celor fără venituri. Constantin Murgoci susţine că, în ianuarie, a lucrat cele cinci zile obligatorii la Societatea de Gospodărire Urbană (SGA), dar că i s-au numerotat doar patru, iar pe baza adeverinţei primite de la SGA nu poate primi hrană.

Costel Nanu, responsabil din cadrul SGA, ne-a lămurit că, într-adevăr, pentru luna ianuarie, persoanei i s-a eliberat adeverinţă că a lucrat doar 32 de ore (patru zile), pentru că nu a putut dovedi că ar fi lucrat încă opt ore, aşa cum susţine. Totuşi, Nanu a precizat că Murgoci a recuperat aceste ore în luna februarie, prestând şase zile de muncă în folosul comunităţii, în loc de cinci.

„Chiar dacă adeverinţa atestă doar patru zile de muncă în ianuarie, am primit de la SGA confirmarea telefonică a faptului că ziua de muncă a fost recuperată, aşa că persoana va primi de mâncare începând de azi (de joi, n.r.)”, ne-a spus şi şefa Centrului de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, Gina Gogoţ. Aceasta a precizat însă că persoana în cauză are buletin de Botoşani şi că nu va mai putea beneficia mult de pe urma serviciilor sociale susţinute de contribuabilii gălăţeni, mai ales că are familie şi că, la cei 34 de ani ai săi, este apt de muncă.

Lunar, în jur de 10-12 beneficiari ai Centrului prestează muncă în folosul comunităţii pentru a-şi asigura hrana. Toţi beneficiarii primesc cazare gratuită şi obiecte de uz personal, iar cei care au venituri trebuie să achite 30 la sută din acestea pentru hrana zilnică.

Citit 1956 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.