Erau sau nu USCAŢI COPACII? Verdictul Gărzii de Mediu privind TĂIEREA TEILOR

Erau sau nu USCAŢI COPACII? Verdictul Gărzii de Mediu privind TĂIEREA TEILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma campaniei de tăieri de tei de pe strada Domnească, de săptămâna trecută, am cerut o reacţie şi din partea Gărzii de Mediu Galaţi, pentru a ne confirma dacă, într-adevăr, arborii erau uscaţi. Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, a declarat: „Teii erau uscaţi, ni s-au arătat şi fotografii cu teii înainte de tăiere şi se vedea că erau uscaţi. La fel, uscaţi erau şi cei de pe strada Aurel Vlaicu, tăiaţi acum două săptămâni. Singurii arbori sănătoşi care vor fi tăiaţi în viitorul apropiat vor fi cei de pe strada Mihai Bravu, stradă care va intra în modernizare. Pentru tăierea copacilor respectivi municipalitatea a cerut aviz de tăiere”.

În total, pe strada Domnească, în cele două zile de tăieri, au fost puşi la pământ 15 tei. Totodată, pentru că presa a reacţionat în repetate rânduri la tăierile făcute de Gospodărire Urbană la cererea Primăriei, societatea a decis să atragă atenţia asupra faptului că a fost criticată nejustificat.

„Rezultatele benefice ale acestei campanii s-au văzut în data de 24 octombrie 2014, când, în urma condiţiilor meteo nefavorabile, în alte oraşe mari s-au prăbuşit un număr impresionant de arbori, cu pagube materiale însemnate (Bucureşti - 133 arbori). La Galaţi au avut loc în 24 octombrie doar cinci intervenţii pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă generate de prăbuşirea şi dezrădăcinarea unor arbori, cu pagube materiale limitate”, se arată într-un comunicat al societăţii Gospodărire Urbană.

CITEŞTE ŞI: TEII de pe Domnească au AJUNS lemne de foc (VIDEO&FOTO)

 

Citit 2672 ori Ultima modificare Luni, 27 Octombrie 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.