Dr. Magdalena Moroşanu: "Sărirea peste micul-dejun, calea sigură spre obezitate"

Dr. Magdalena Moroşanu: "Sărirea peste micul-dejun, calea sigură spre obezitate"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul se confruntă, în ultimii ani, cu o epidemie de diabet zaharat de tip 2, atrag atenţia medicii. Dacă în 1993 în jur de 2.700 de gălăţeni trăiau cu această boală metabolică, numărul oficial a diabeticilor din judeţul Galaţi a ajuns acum la aproape 25.000. Un studiu dat publicităţii în acest an estimează însă că numărul real al bolnavilor de diabet este dublu.

"Nu doar adulţii sunt afectaţi, ci şi din ce în ce mai mulţi copii. Ultimul pacient minor cu diabet pe care l-am tratat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, avea, la venirea în spital, o glicemie de 1.200mg/l. Obiceiurile alimentare s-au schimbat radical, iar acest lucru are repercusiuni îngrijorătoare", a atras atenţia prof. univ. dr. Aurel Nechita, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate marţi, la Galaţi.

Prezentă la eveniment, conf. univ. dr. Magdalena Moroşanu îi sfătuieşte pe gălăţeni să nu sară peste micul dejun, masa cea mai importantă din zi. "În graba de dimineaţă, tindem să nu mai mâncăm, iar la prânz doar să gustărim câte ceva. Problema este că astfel ajungem flămânzi la cină, recuperând seara lipsa meselor de peste zi. Acesta este unul dintre cele mai nocive comportamente alimentare, fiind răspunzător pentru apariţia obezităţii şi, mai apoi, a diabetului", a explicat medicul diabetolog.

Un mic-dejun sănătos ar putea cuprinde următoarea combinaţie: un ou fiert, o cană cu iaurt neîndulcit, o felie sau două de pâine neagră sau integrală, o legumă şi, ca desert, un fruct.

Citeşte şi: ALARMANT! Unul din zece GĂLĂŢENI trăieşte cu DIABET

Citit 2754 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.