Sunteţi unica şansă a lui Cristian

Sunteţi unica şansă a lui Cristian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu sprijinul dumneavoastră, poate învinge leucemia şi îşi poate creşte în continuare copilul de nici doi ani *

Cristian Gârleascu are doar 35 de ani, dar trebuie să îşi folosească toate forţele pe care i le dau tinereţea şi dragostea familiei pentru a putea lupta cu o boală teribilă - leucemia acută mieloblastomonocitară.

Medicii cred că afecţiunea sa a debutat în luna noiembrie a anului trecut, dar a fost diagnosticată ca atare abia câteva luni mai târziu. În februarie, Cristian a început tratamentul. După curele de citostatice, evoluţia bolii a fost încetinită, dar numai temporar.

Şanse de vindecare nu există decât dacă se realizează un transplant medular – un tratament extrem de costisitor. Alături de apel, am primit la redacţie o mapă groasă cu rezultate ale analizelor şi investigaţiilor medicale cărora li s-a supus Cristian.

Medici i-au recomandat transplantul, ca unică şansă. Imediat, familia Gârlescu a început să caute o clinică în care tratamentul să fie cât mai accesibil ca preţ. Din păcate, însă,  costurile sunt peste tot foarte, foarte mari.

„Din cercetările noastre – ale mele şi ale familiei, în Europa acest tratament ar costa între 150.000 şi 180.000 de euro. Aşa că ne-am orientat spre o clinică din Israel, unde ar trebui să plătim 140.000 de dolari”, ne-a spus Cristian Gârlescu (foto). La cursul zilei de ieri, suma se ridica la nu mai puţin de 419.006 lei – un preţ mult prea mare pentru posibilităţile familiei Gârlescu.

Cristian este electrician, dar momentan se află în concediu medical, iar salariul soţiei sale, este, evident, insuficient pentru ca tânăra familie să poată spera la strângerea acestei sume fără ajutor din partea celor cu un suflet mare.

Bărbatul se gândeşte chiar să îşi vândă apartamentul în care locuieşte alături de soţie şi de fiul său Mihnea, în vârstă de nici doi ani. Dar chiar şi aşa nu va putea acoperi decât maxim jumătate din sumă.

L-am vizitat ieri pe Cristian Gârlescu. Era acasă, alături de fiul său. În ultimele luni, şi-a adunat toate forţele, a luptat curajos cu boala şi a trecut peste clipele cel mai grele. „După citostatice au fost şi momente în care nu puteam sta în picioare”, ne-a mărturisit. Acum este însă din nou pregătit să lupte din toate puterile cu boala, pentru fericirea lui şi a familiei.

Nu va putea reuşi, însă, fără ajutorul dumneavoastră. Contează fiecare sumă de bani, oricât de mică, pentru că solidaritatea noastră este singura care îl poate salva pe Cristian, bărbatul care a avut curajul să lupte cu teribila boală şi care nu-şi doreşte decât să-şi trăiască fericit tinereţea, alături de soţie şi de fiu. Colegii noştri de la cotidianul „Imparţial” desfăşoară, de asemenea, o campanie de sprijin pentru Cristian.

Numerele de cont deschise, la BCR, sucursala Galaţi pentru a-l ajuta pe Cristian sunt:

- Cont în euro: RO 73RNCB0141039862600002;

- Cont în lei: RO 03RNCB0141039862600001;

- Cont în USD: RO 46RNCB0141039862600003.

Titularul de cont este sora lui Cristian, Gîrlescu Daniela-Mirela (3986260).

Nu e omeneşte să întoarcem capul şi să privim în altă parte, cât timp Cristian are nevoie de ajutorul nostru!

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.