CENTRU pentru persoanele cu grad sever de handicap, inaugurat în Galaţi

CENTRU pentru persoanele cu grad sever de handicap, inaugurat în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi (DGASPC) a inaugurat, vineri, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor Adulte cu Handicap nr. 2. Început în 2012, proiectul s-a realizat cu fonduri exclusive de la CJ. ”Iniţial licitaţia a fost făcută pentru suma de 1.800.000 de lei. În urma licitaţiei am obţinut un preţ de 1.000.000 de lei. Aşa că am făcut economie. S-au mai cheltuit încă 200.000 de lei pentru amenajările interioare şi dotări. Mobilierul şi toată aparatura electrocasnică şi medicală sunt noi, ne-a explicat Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC.

Noul centru are şase dormitoare, în care pot fi găzduite 35 de persoane cu handicap neurologic şi mintal grav şi accentuat. ”Vor veni 24 de persoane din sistemul rezidenţial, printre care şi adulţii din Centrul de Plasament nr. 3”, ne-a declarat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC.

În prezent sunt 11 locuri libere, dar conducerea DGASPC este convinsă că acestea se vor ocupa foarte repede. ”Pe noi ne bucură când vedem că astfel de proiecte sunt duse la îndeplinire. Din păcate, în ceea ce priveşte acest tip de îngrijire, necesităţile sunt foarte mari, de aceea este bine că putem inaugura astfel de obiective”, susţine Paraschiva Vintilă, consilier al preşedintelui CJ Galaţi.

Noul centru are 42 de angajaţi, printre care cinci asistenţi medicali, un kinetoterapeut şi 18 infirmiere şi asigură atât îngrijirea de bază, cât şi servicii medicale, kinetoterapie, art terapie, masaj şi consiliere.

Citit 5970 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.