NEMULŢUMIRI din cauza majorării PENSIEI minime: "Să fie făcute controale!"
Foto: Sursa foto: psnews.ro

NEMULŢUMIRI din cauza majorării PENSIEI minime: "Să fie făcute controale!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Potrivit prevederilor articolului 45 din Legea 186 din 2014, începând cu luna ianuarie, indemnizaţia socială minimă pentru pensionari s-a majorat de la 350 de lei la 400 de lei. În judeţul Galaţi sunt 19.167 de beneficiari", a precizat Denis Aramă, directoarea Casei de Pensii Galaţi, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Anunţul a stârnit nemulţumirea unor pensionari din sală. "Nu mi se pare corect ca unii care au muncit doar câţiva ani să primească indemnizaţie socială minimă de 400 de lei, iar alţii, cu zeci de ani de vechime, să aibă o pensie care ajunge tot la aceeaşi sumă. La ţară sunt zeci de exemple. Multe persoane stau prin crâşmă toată ziua, au porci şi tot felul de animale, dar în faţa statului apar ca persoane necăjite, care nu au din ce trăi. Cerem să se facă mai multe controale, în special în mediul rural, la beneficiarii de pensie minimă”, a spus unul dintre participanţi.

În replică, şefa Casei de Pensii a declarat că "într-adevăr, pensia minimă poate egala, în multe cazuri, pensia pentru limită de vârstă, dar noi nu avem în sarcină să facem astfel de controale".

Citeşte şi: Sistemul de PENSII se apropie de un faliment de tip "CARITAS"

 

Citit 1413 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.