Ziua Mondială a Zonelor Umede/ APEL pentru renaturarea zonelor desecate

Ziua Mondială a Zonelor Umede/ APEL pentru renaturarea zonelor desecate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

World Wide Fund for Nature România trage un semnal de alarmă, de Ziua Mondială a Zonelor Umede (2 februarie), pentru conservarea şi refacerea zonelor umede, în special a luncilor inundabile. Oganizaţia susţine renaturarea zonelor desecate, gestionarea înţeleaptă a zonelor umede existente, realizarea unor politici care să ia în considerare serviciile de mediu pe care le oferă aceste zone şi schimbarea obiceiurilor de consum prin acţiuni de conştientizare şi educaţie.

Renaturarea luncii Dunării este propice, potrivit World Wide Fund for Nature România, pentru dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale, aducând totodată beneficii autorităţilor locale sau proprietarilor de terenuri agricole din incintele îndiguite din lungul Dunării. Organizaţia mai atenţionează că zonele umede stochează 30 la sută din totalul de carbon, dublu faţă de păduri, ceea ce ar trebui să ne îndemne să avem mai multă consideraţie faţă de cum gestionăm apa.

Ziua Mondială a Zonelor Umede este sărbătorită ca urmare a semnării Convenţiei Ramsar, în 1971, care are ca obiective protejarea biodiversitărţii şi a menţinerea într-o stare de conservare favorabilă a zonelor umede (ape stătătoare sau curgătoare, mlaştini, turbării, bălţi) ca habitat al păsărilor acvatice. România a aderat la Convenţie în ianuarie 1991, iar până în momentul de faţă ne bucurăm de 19 situri Ramsar.

 

Citit 1112 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.