Asociaţia Părinţi pentru ora de Religie, acum şi la Galaţi şi Tecuci
Foto: Foto: arhivă EDJ

Asociaţia Părinţi pentru ora de Religie, acum şi la Galaţi şi Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 300 de părinţi, profesori de religie, copii şi preoţi au participat, duminică seara, la constituirea filialelor din Galaţi şi Tecuci a Asociaţiei Părinţi pentru ora de Religie.

Prin intermediul organizaţiei non-guvernamentale, sute de părinţi din Galaţi şi Tecuci şi-au propus să deruleze activităţi care să susţină formarea copiilor lor într-un mediu ortodox, atât în şcoală, cât şi în afara ei. Filiala gălăţeană a Asociaţiei este condusă de jurista Paula Molnar şi de profesoara universitară Puşcaşu Violeta, iar filiala tecuceană e prezidată de directorul Muzeului de Istorie Teodor Cincu din Tecuci, profesorul Doru Parascan.

                                           

Cuvântul de încheiere al şedinţei de constituire i-a aparţinut arhiepiscopului Dunării de Jos, Î.P.S. Casian Crăciun, care a subliniat faptul că elevii nu au nevoie doar de informare, ci şi de formare pentru a creşte armonios. Ora de religie din şcoală, susţine arhiereul locului, are tocmai acest scop formator.

„Pot spune că generaţia părinţilor mei a prins ceva religie în şcoală. Dar cu generaţia de părinţi crescuţi în comunism, pe vremea când nu se făcea religie la şcoală, cum rămâne? În acest caz, nu punem, oare, prea mare presiune pe familie, lăsând asupra ei toată povara alegerii, în ceea ce priveşte înscrierea copilului la ora de Religie? Noi, ortodocşii, nu ne adunăm aici de frică. Ortodoxia nu va cădea niciodată, pentru că cine cunoaşte ortodoxia nu are cum să aleagă altă cale. Doar cei care nu o cunosc o pot părăsi (…) Noi nu suntem împotriva nimănui. Suntem doar pro ora de religie în şcoală”, a precizat Î.P.S. Casian.

Vă înscrieţi sau nu copilul la ORA DE RELIGIE?

Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la ora de Religie trebuie să completeze o cerere în acest sens şi să o depună la şcoală până la finele săptămânii. În caz contrar, şcoala va trebui să îi asigure elevului care nu ia parte la ora de Religie o alternativă educativă.

Citeşte şi: VIDEO/ Ce VEDETE au fost plătite de BOR pentru a susţine ora de RELIGIE în şcoli

Citit 2299 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.