VIDEO/ Ce VEDETE au fost plătite de BOR pentru a susţine ora de RELIGIE în şcoli
Foto: Foto: adevarul.ro

VIDEO/ Ce VEDETE au fost plătite de BOR pentru a susţine ora de RELIGIE în şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica ortodoxă face un pas mare către online şi apelează la vedete de toate vârstele pentru a-i convinge pe părinţi să semneze cererea pentru ora de religie. Mesajele sunt prezentate fie de Asociaţii apărute peste noapte, fie de artişti sau oameni de media. Lupta se duce pe toate fronturile pentru că mai sunt doar cinci zile până când părinţii trebuie să-şi dea acordul, scrie Adevărul în ediţia online.

Toate clipurile se termină cu un sunet de ceas care numără secundele şi mesajul "Înscrie-ţi acum copilul la ora de religie!", scris cu majuscule, în litere roşii. Fiecare video este făcut de Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

Vedete Radio şi TV precum Liana Stanciu şi Daniel Buzdugan, actori ca Manuela Hărăbor şi Dan Puric, poeta Ana Blandiana şi, mai nou, solistul Connect-R sunt printre cei care promovează ideea de religie predată în şcoli. Campania a început cu un text narat de o voce dramatică şi nişte imagini menite să îţi rămână întipărite pe retină "Acum mai bine de 25 ani, românii au luptat pentru libertate şi au învins", spune vocea în timp ce tabloul lui Ceauşescu este dat jos de pe perete şi în locul lui este aşezată o icoană pictată pe lemn cu Fecioara Maria şi pruncul Iisus Hristos. "Copiii aceloraşi români sunt acum ameninţaţi de o democraţie prost înţeleasă care ar dori să şteargă orice urmă de spiritualitate din educaţia lor", continuă vocea gravă în timp ce icoana este scoasă din cui şi peretele este văruit. Mesajul de la final este clar: "Înscrie-ţi copilul la ora de religie!", se precizează pe adevărul.ro.


 

Citit 2191 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.