Cel mai des folosit MEDICAMENT de către români poate provoca MOARTE SUBITĂ

Cel mai des folosit MEDICAMENT de către români poate provoca MOARTE SUBITĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paracetamolul este, alături de aspirină şi algocalmin, medicamentul cel mai des folosit de români. Doar că, luat zilnic, acesta poate creşte riscul de infarct miocardic, conform concluziei la care a ajuns un studiu de amploare realizat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk. Potrivit acestei cercetări ştiinţifice, pacienţii cărora le-au fost prescrise doze mari de paracetamol pentru perioade îndelungate prezintă un risc cu 63 la sută mai mare de moarte subită.

Posibilitatea de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral este cu 68 la sută mai ridicată, iar aceleaşi persoane se confruntă cu un risc cu 50 la sută mai mare de a avea ulcer sau hemoragii stomacale. Medicii consideră totuşi că paracetamolul este un medicament mai sigur decât aspirina, care poate să provoace hemoragii stomacale, dar şi decât ibuprofenul, care a fost anterior asociat cu infarctul şi accidentul vascular cerebral.

Cu toate acestea, cercetătorii britanici, care au realizat o meta-analiză, pe baza unor studii anterioare realizate pe 666.000 de pacienţi, spun că riscurile provocate de administrarea acestui medicament au fost subestimate şi au solicitat o revizuire majoră a normelor medicale recomandate. Statistic, un bărbat din şase şi o femeie din zece vor muri din cauza unor infarcte, accidente vasculare cerebrale şi complicaţii ale unor boli cardiace. Paracetamolul este unul din cele mai frecvent folosite analgezice atât în România, cât şi în alte ţări europene.


CITEŞTE ŞI: MEDICAMENTELE s-ar putea IEFTINI după Paşte. VEZI cu cât

Citit 4798 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.