2014, CEL MAI CALD AN din istoria măsurătorilor meteorologice

2014, CEL MAI CALD AN din istoria măsurătorilor meteorologice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România a avut cei mai calzi ani după 2000, iar în 2014 au fost înregistrate cele mai mari temperaturi din istoria măsurătorilor meteorologice, ceea ce înseamnă că schimbările climatice şi efectele lor se resimt tot mai puternic, a declarat, luni, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru MEDIAFAX.

"Anul 2014 a fost cel mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice. În 2014, din cauza dezastrelor meteo, economia globală a pierdut peste 300 de miliarde de dolari, iar pagubele cumulate în ultimii 40 de ani au fost de 2.300 de miliarde de dolari. În România, cei mai calzi ani s-au înregistrat după anul 2000. Acest lucru demonstrează că schimbările climatice şi efectele lor se resimt tot mai puternic din 2000 încoace", a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.

Ministrul Mediului a mai spus că schimbările climatice afectează aproape toate sectoarele economico-sociale, de la agricultura la turism şi de la infrastructură la sănătate. Graţiela Gavrilescu a precizat că, în ultimele decenii, schimbările climatice au determinat noi provocări şi de aceea se impun să fie adoptate măsuri pentru un mediu mai curat şi sănătos si care să nu afecteze posibilităţile de dezvoltare a generaţiilor viitoare.

Citeşte şi: Galaţiul, în pericol să PIARDĂ opt milioane de lei. COMBINATUL cere, din nou, anularea taxei de mediu

Citit 746 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.