Ministrul Apărării Naţionale vine marţi la Galaţi

Ministrul Apărării Naţionale vine marţi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, vine astăzi, 24 martie, la Galaţi pentru a se întâlni cu militarii români şi americani participanţi la faza I, "Early Entry", a exerciţiului multinaţional „Saber Junction 15”. Întâlnirea are loc în poligonul Smârdan, de la ora 12,30.

Faza I a exerciţiului multinaţional „Saber Junction 15 - Early Entry” este o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li se vor alătura militari români de la Brigada 282 Mecanizată. În prima etapă a exerciţiului, care va avea loc astăzi, se va simula ocuparea unui aeroport de către trupe din Brigada 173 Aeropurtată din SUA şi eliberarea acestuia de către militarii români şi aliaţi. Armata României va participa cu militari din Brigada 282 Mecanizată Focşani.

„Saber Junction 15” se va desfăşura în luna aprilie, în Poligonul Smârdan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie (300 de militari), Republica Moldova, România şi SUA (Regimentul 2 Cavalerie, cu 15 transportoare Striker, susţinute de blindate uşoare Humvee).


 

CITEŞTE ŞI: Oameni care au marcat ISTORIA omenirii/ Cei mai mari COMANDANŢI MILITARI ai lumii

Citit 1053 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2015 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.