ANALIZE GRATUITE pentru locuitorii din Munteni

ANALIZE GRATUITE pentru locuitorii din Munteni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între 150 şi 250 de persoane din comuna Munteni sunt aşteptate sâmbăta aceasta, între orele 9,00 şi 14,00, la o acţiune gratuită de verificare a stării de sănătate. Controlul medical va include stabilirea glicemiei, a colesterolului şi a trigliceridelor. De asemenea, oamenilor li se va măsura înălţimea, indicele de masă corporală şi valoarea tensiunii arteriale. Târgul de Sănătate din comuna Munteni face parte din proiectul “Dezvoltarea resurselor umane în 19 comunităţi rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din fonduri europene. Organizatorul acestei caravane de sănătate este Fundaţia Romtens, care a primit şi sprijinul Primăriei Munteni.

Potrivit organizatorilor, analizele vor fi făcute în locul special amenajat în sala de sport din localitate. Participanţii vor primi analizele pe loc, iar un medic din Tecuci le va interpreta şi îi va da sfaturi fiecărei persoane în parte. "Târgul de Sănătate reprezintă o bună oportunitate pentru cei prezenţi de a primi informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate. Sfaturile sunt oferite de specialişti în domeniul promovării sănătăţii. Prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul târgului şi care se regăsesc şi în materialele informative scrise şi audio-video ce vor fi diseminate de organizatori în rândul participanţilor", se arată într-un comunicat trimis pe adresa "Vieţii libere".

Medicii vă recomandă ca în dimineaţa de dinaintea efectuării analizelor să nu mâncaţi nimic, pentru ca rezultatele testelor să fie cât mai exacte.

Citiţi şi: CARIILE pot fi tratate gratuit de la 1 aprilie

Citit 971 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.