MINIVACANŢA DE 1 MAI: Relaxare în aer liber, dar FĂRĂ GRĂTAR

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Relaxare în aer liber, dar FĂRĂ GRĂTAR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei care vor peisaje frumoase şi ceva mai multă linişte pot opta pentru un picnic cu pachet de acasă


Cum numărul spaţiilor special amenajate pentru picnic în municipiu este relativ redus, dar mulţi gălăţeni vor ca în minivacanţa de 1 Mai să stea în mijlocul naturii şi să evite aglomeraţia, vă oferim câteva opţiuni de petrecere a timpului în aer liber, însă unde grătarul este interzis. Aprinderea focului în zone neamenajate pentru grătar ar putea aduce amenzi de până la 5.000 de lei, dacă sunteţi prinşi de către reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Iarbă verde, cu pacheţel de acasă

Probabil cea mai la îndemână opţiune pentru relaxare în aceste zile, dacă o va permite şi vremea, este malul Siretului. Cel mai uşor şi cel mai aproape se poate ajunge prin Barboşi (la podul de cale ferată) şi înainte de Şendreni (la podul spre Brăila), însă pentru cineva care ştie să folosească o hartă şi se descurcă în spaţiu variantele sunt practic nenumărate.

Totodată, deşi cotele Dunării sunt mai ridicate în această perioadă, se poate merge şi la Cotul Pisicii, dar şi pe malul tulcean, la tradiţionala plajă Cocuţa, unde cu siguranţă cei hotărâţi să se relaxeze vor găsi o limbă de pământ.

Cei care au maşină personală şi sunt dispuşi la un drum mai lung pot merge la Pădurea Buciumeni, la 100 de kilometri distanţă de Galaţi.

Munte, la o aruncătură de băţ

Dacă, în schimb, aveţi chef de drumeţie, cea mai apropiată opţiune o reprezintă Munţii Măcinului, care oferă nu mai puţin de şase trasee marcate: Culmea Pricopanului, Ţuţuiatu, Dealul cu Drum, Cozluk, Valea Vinului şi Vârful Crapcea.

Cei care nu au maşină optează, de cele mai multe ori, pentru Culmea Pricopanului sau vârful Ţuţuiatu. Pentru a ajunge la punctele de pornire ale unuia dintre aceste două trasee, doritorii de mişcare trec Dunărea pe la Brăila, iar de la Smârdan iau un maxi-taxi spre Tulcea, frecvenţa acestora fiind cuprinsă între o jumătate de oră şi o oră.

Culmea Pricopanului, care este marcat cu bandă albastră şi are o întindere de 15 kilometri, poate fi abordată fie pe la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, fie din partea cealaltă, pe la Regia Tutunului şi Vârful Sulucu Mare. Cel mai frecventat traseu este probabil Ţuţuiatu, care pleacă din satul Greci şi este marcat cu triunghi albastru. Vârful Ţuţuiatu este totodată şi cel mai înalt (467 de metri) din Munţii Măcinului. Întregul traseu are 20 de kilometri şi se termină la Luncaviţa. Din Luncaviţa puteţi reveni spre casă cu un maxi-taxi care vine dinspre Tulcea către I.C. Brătianu.


Unde putem FACE GRĂTARE de 1 MAI fără să luăm amendă

Citit 1860 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.