MODIFICĂRI la programul PRIMA CASĂ: Locuinţa cumpărată poate fi închiriată

MODIFICĂRI la programul PRIMA CASĂ: Locuinţa cumpărată poate fi închiriată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Locuinţa achiziţionată prin programul Prima Casă va putea fi închiriată sau va putea fi utilizată pentru stabilirea sediului social, se arată într-un proiect de act normativ aprobat de Guvern, a relatat avocatnet.ro. Documentul actualizează normele de aplicare a programului, ca urmare a modificării legislaţiei în domeniu, introducând şi alte noutăţi.

Pentru ca locuinţa cumpărată să poată fi închiriată (o parte ori întregul imobil) sau folosită ca sediu social, este nevoie ca banca, dar și Ministerul de Finanțe să-și dea acordul.

De asemenea, persoanele care au cumpărat deja o locuinţă prin "Prima Casă" au posibilitatea de a cumpăra, tot prin acest program, una mai mare, însă cu condiţia de a vinde locuinţa pe care o deţin.

Unele modificări fac referire şi la clienţii care au pierdut din cauza dificultăţilor financiare locuinţa cumpărată prin programul Prima Casă. Aceştia vor avea posibilitatea să intre din nou în posesia imobilului dacă vin cu dovezi că s-au redresat financiar

Noile modificări aduse programului Prima casă vor intra în vigoare de la sfârşitul acestei săptămâni, când vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Citit 1492 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.