Un gălăţean a primit titlul de întreprinzătorul anului 2015 în Italia

Un gălăţean a primit titlul de întreprinzătorul anului 2015 în Italia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, la iniţiativa Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia), partenerul de la Roma al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, în cadrul ediţiei 2015 a Topului Naţional al Firmelor vor fi premiate, pentru prima dată, trei firme ale unor români din diaspora. Una dintre ele este Danubiana SRL din Ravenna, condusă de gălăţeanul Răducu Nicodim, care primeşte titlul de întreprinzătorul anului 2015 în Italia. „Danubiana SRL facturează 18 milioane euro şi deserveşte prin propriul depozit un număr de 15 magazine proprii. Danubiana SRL are ca şi obiectiv dezvoltarea reţelei de magazine de desfacere şi dublarea cifrei de afaceri (prin importurile de produse româneşti) până în noiembrie 2017”, se arată în comunicatul de presă.

“Am ales să prezentăm pentru această ediţie a Topului Firmelor sectorul agroalimentar şi importurile din România derulate de către firme înfiinţate de românii din diaspora. Estimăm la o valoare între 700 milioane şi un miliard de euro anual, consumul produselor româneşti în diaspora, o contribuţie importantă a românilor din diaspora la dezvoltarea economică a României, argument despre care nu prea se vorbeşte”, a declarat Eugen Terteleac, preşedinte CCIRO Italia.

“Prin premiile acordate astăzi celor trei firme din diaspora, vrem să mulţumim şi să recunoaştem valoarea miilor de antreprenori români de succes din străinătate, care contribuie direct sau indirect la dezvoltarea economică a României”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României.

Citit 5426 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.