Samsarii de maşini INCORECȚI ar putea ajunge la ÎNCHISOARE

Samsarii de maşini INCORECȚI ar putea ajunge la ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Senatorii din Comisia pentru Drepturile Omului vor avea, pe masa de discuţie, o propunere legislativă de completare a Codului Penal, în urma căreia samsarii de maşini care falsifică actele autoturismelor ar urma să primească pedepse cu închisoarea de la doi până la cinci ani.

"Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elemente de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului (aparatul de kilometraj - n.r.), istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului", prevede propunerea legislativă semnată de un grup de deputaţi.

În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că infracţiunea este introdusă în categoria celor care ţin de siguranţa pe drumurile publice şi nu a celor care ţin de patrimoniu, în condiţiile în care starea proastă a unor vehicule poate reprezenta un pericol grav.

Citit 2186 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.