ATITUDINI | Puterea exemplului - Oameni frumoşi, de toate vârstele
Foto: Foto George Nica

ATITUDINI | Puterea exemplului - Oameni frumoşi, de toate vârstele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Asociaţia "Galaţi, oraşul meu", Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie, Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural şi Asociaţia Galatzi 2020, Asociaţia Mişcarea pentru Implicare Civică, împreună cu voluntari (elevi de la Seminarul Teologic, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", studenţi, masteranzi de la Facultatea de Istorie şi Teologie, salariaţi, pensionari), oameni frumoşi de toate vârstele, au organizat în Cimitirul "Eternitatea", în data de 16 aprilie, o acţiune de curăţare a mormintelor unor personalităţi gălăţene, a unor oameni de valoare ce au lăsat ceva în urma lor pentru comunitatea gălăţeană.

Au fost igienizate (s-au curăţat de vegetaţie, s-a aranjat pământul, s-au măturat plăcile, s-au vopsit gardurile) 11 morminte aparţinând lui Costache P. Malaxa, Costache Vârlan, Fam. Mantu, Fam. Gamulea, Alex. C. Hepites, Olga şi Victor Macri, Toma B. Aburel, G.L. Aslan, Vincenzo Fanciotti, generalul Eustaţiu Pencovici, Zaharia Soare.

A fost o acţiune model, în special pentru tineri. O astfel de iniţiativă ar putea fi preluată de fiecare dintre noi. Am iniţiat această acţiune crezând în puterea exemplului. Ne-am propus să identificăm şi alte morminte şi să continuăm acest demers.


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1695 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2017 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.