Studenţii AIESEC au parte de practică

Studenţii AIESEC au parte de practică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Internaţională a Economiştilor şi Studenţilor Economişti (AIESEC) de la Universitatea „Dunărea de Jos” a mai încheiat un proiect dintr-o serie care îşi propune să apropie mediul de afaceri gălăţeni de studenţi.

Demarat la începutul lunii martie, proiectul „Sustainability Challenge” a facilitat interacţiunea studenţilor gălăţeni cu reprezentanţi ai companiilor specializate în IT, educaţie şi antreprenoriat. Potrivit unui comunicat de presă al AIESEC, cei 30 de studenţi selectaţi au beneficiat de o pregatire teoretică urmată de o perioadă de practică, fiind împărţiţi pe cele trei arii de interes.

Pe partea de antreprenoriat, Eco Copy, Metal Trade şi Codecs au ţinut traininguri atât în centrul „Leader Plus” cât şi în cadrul companiilor.

Domeniul educativ a fost acoperit de către CCE Ducato Invest, pregătirea fiind oferită în sediul Centrului de Consultanţă Ecologică CCE, iar în domeniul IT&C Net Media a oferit pregătirea teoretică, în timp ce Net Fusion a preluat studenţii pentru practică.

În completarea pregătirii oferite de către companii, Alexandru Bute, membru alumnus AIESEC Galaţi, a susţinut un training în domeniul Project Management.

La închiderea proiectului au participat Iulian Solca - Eco Copy, Dan Tănase - Net Media, Stelian Chivu - Ducato Invest, precum şi câţiva studenţi. „Am colaborat foarte bine cu studenţii angajaţi în proiect, pentru anul viitor aşteptăm un alt proiect care să implice practica, deoarece aceasta înseamnă succes”, a declarat Stelian Chivu.

„Felicitări pentru iniţiativă şi implicare! Studenţii au avut parte de cursuri dar şi de teme practice cu aplicabilitate vizibilă. Pe viitor dorim să ne implicăm şi mai mult pentru a se crea o continuitate”, a fost de părere Tănase Dan.

„M-am gândit ce să-i învăţ pe tinerii aceştia şi mi-am propus să-i familiarizez cu ISO9001, să ştie ce e aia calitate, cum se măsoară calitatea. Experienţa a fost deosebită, am condus o echipă foarte eficientă, foarte punctuală”, a declarat, la rândul său, Iulian Solca.

Studenţii participanţi în proiect au spus că această perioadă de pregătire a fost extrem de importantă pentru ei, cu atât mai mult cu cât a fost vorba despre o pregătire practică, lucru care lipseşte din învăţământul superior românesc.

Comentariu foto: Invitaţii AIESEC au contribuit la pregătirea practică a studenţilor

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.