CATEDRA/ Sprijin pentru un copil talentat

CATEDRA/ Sprijin pentru un copil talentat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Silvia Biţica este elevă în clasa a X-a G, la şcoala profesională. Deşi se pregăteşte să devină cofetar-patiser, a descoperit recent că are un talent deosebit în a realiza portrete. Întâi a început în joacă, inspirată de pozele de profil ale colegilor, apoi a desenat portretele profesorilor şi a continuat cu figuri de artişti autohtoni. Susţinută şi încurajată de profesori şi de psihologul şcolar, Silvia a devenit cea mai apreciată elevă a şcolii, pentru că se implică activ în orice proiect. Recent, i s-a organizat şi o primă expoziţie în liceu, pentru a fi încurajată să-şi dezvolte talentul, poate la cursurile Şcolii Populare de Arta sau într-un club sau ONG, care să o promoveze şi să o susţină în viitor. Pentru că, aşa cum se întâmplă, de regulă, în zilele noastre, talentele se nasc în familii care se luptă cu dificultăţi financiare, pentru care asigurarea celor necesare zilei de mâine reprezintă o mare problemă. De investit în pasiunea copiilor nici nu mai încape în vorbă.

Apreciata de o şcoală întreagă, Silvia a reuşit să-şi învingă timiditatea, să comunice eficient cu cei din jur, să-şi facă prieteni, să câştige simpatia celor din jur şi admiraţia profesorilor.

Să nu lăsăm un astfel de talent să se irosească şi să sperăm că desenele ei îi vor impresiona pe cei din jur, oameni cu suflet care nu vor rămâne indiferenţi şi vor încerca s-o sprijine cumva.

Citit 2749 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.