Călătorie GRATUITĂ cu trenul pentru studenţii moldoveni, pentru a merge la VOT

Călătorie GRATUITĂ cu trenul pentru studenţii moldoveni, pentru a merge la VOT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe data de 30 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidenţiale, iar elevii şi studenţii din ţara vecină care învaţă în România ar putea beneficia de o călătorie gratuită cu trenul, dus-întors, pentru a ajunge la vot. Călătoria gratuită va fi către şi dinspre localităţile cu secţii de votare, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 29-30 octombrie 2016, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor şi citat de Agerpres.

Condiţiile sunt trei la număr: elevul sau studentul respectiv să fie cetăţean al Republicii Moldova, să aibă carnetul de studii vizat pentru anul în curs şi să aibă vârsta peste 18 ani. Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev sau student vizat, obligatorie fiind procurarea atât a biletului pentru dus, cât şi pentru întors. Călătoria de întoarcere se va efectua în ziua de 30 octombrie 2016.

Operatorii feroviari care asigură acest transport trebuie să depună, până pe 25 noiembrie, situaţia călătorilor care au beneficiat de această gratuitate şi îşi vor recupera contravaloarea biletelor de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, până la sfârşitul anului 2016.

Citit 1551 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.