Peste o mie de tineri, la hramul Mânăstirii Buciumeni
Foto: Arhiva EDJ

Peste o mie de tineri, la hramul Mânăstirii Buciumeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste o mie de tineri s-au adunat şi în acest an la altarul de vară al Mânăstirii Buciumeni, la hram. A slujit un sobor mare, alcătuit din peste 100 de preoţi, sub coordonarea Î.P.S.Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Acesta le-a vorbit tinerilor despre “oamenii, pădurea, aerul, vuietul, mireasma şi rugăciunea” care sunt “ca o Catedrală cu vitralii foşnitoare, numită aşa chiar de către tineri“ (…) Biserica este trăirea iubirii Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, prelungită prin întruparea Mântuitorului Iisus Hristos în peştera din Betleem de pe pământ, prelungită în noi prin botez şi sfinţită prin Sfântul Duh, care a coborât la Cincizecime şi astfel a luat fiinţă acest rai de pe pământ.

Masa de sărbătoare, la prepararea căruia au participat în acest an şi tinerii pelerini, a constat în peste 25.000 de sarmale şi alte bucate tradiţionale.

După ce au mâncat, tinerii s-au împărţit în 20 de grupe de discuţii şi au vorbit cu preoţi şi profesori de religie despre teme stabilite anterior.

Citit 1688 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.