Phoenix a pierdut derbiul pentru un loc pe podium

Phoenix a pierdut derbiul pentru un loc pe podium
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Phoenix a pierdut, scor 73-83 (34-46), în fața formației SCM Timișoara, în meciul disputat sâmbătă, ultimul meci pe teren propriu din acest an, ratând astfel șansa de a urca pe podium.


Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi va disputa, în această seară, un meci foarte important pentru urcarea pe podiumul Ligii Naţionale, cu SCM Timişoara. Partida se va juca în Sala Sporturilor ”Dunărea”, cu începere de la ora 19,00, antrenorul Florin Nini având tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Măciucă.

Cele două adversare se află la egalitate de puncte (14), Phoenix este pe locul patru, iar Timişoara, pe trei. De altfel, situaţia de la vârful clasamentului este una foarte echilibrată, cu patru echipe departajate doar de coşaveraj (BCM U Piteşti, "U" BT Cluj, Timişoara şi Phoenix). Piteştiul va juca, duminică, cu Oradea (locul 7, cu 12 p), în timp ce "U" BT va juca, astăzi, la Craiova (locul 8, cu 12 p).

Antrenorul Florin Nini a subliniat că va fi un duel între două dintre cele mai în formă echipe ale campionatului. "Meciul va fi extrem de dificil. În urma studiului asupra echipei din Timişoara, pot să afirm că este una dintre cele mai în formă echipe, alături de noi. Este echipa care a câştigat cu Steaua, la Oradea, deci vine cu un moral bun. Au o formă sportivă foarte bună, folosesc o rotaţie puternică, au zece sportivi care joacă la aceeaşi intensitate. Şi noi suntem pe un trend ascendent, suntem la cea mai bună clasare din participarea clubului. Poziţia pe podium este îmbucurătoare pentru noi, iar atuul nostru în această partidă echilibrată este în primul rând revenirea a doi dintre cei trei accidentaţi din etapele trecute, Melnic şi Petrişor. Prin venirea lui Ernest Kalve, echipa beneficiază şi de un plus, datorită experienţei şi deciziilor pe care acesta le ia. Este un jucător experimentat, care poate ajuta echipa", a declarat tehnicianul gălăţean.

Un nou team manager

În afară de transferul făcut săptămâna trecută, prin aducerea letonului Ernest Kalve, conducerea clubului a făcut o schimbare importantă şi la nivelul staffului. Astfel, clubul are un nou team manager, specializat în management sportiv, gălăţeanul Mihai Mocanu (24 de ani), care a studiat la o universitate de top din Marea Britanie, la Birmingham. "Am ales acest drum din pasiunea pentru sport, dar şi din dorinţa de a aduce o schimbare în sportul gălăţean. Cum valorile după care m-am ghidat s-au găsit în proiectul celor de la Phoenix, am ajuns la un acord că o colaborare nu poate fi decât foarte benefică. Am venit cu inima deschisă, cu gândul să facem performanţă, deşi, aşa cum se ştie, nu toate lucrurile sunt în favoarea noastră în ultima perioadă, dar suntem pe un drum bun cu echipa de băieţi. Ştiam de acest proiect de foarte mult timp, Florin Nini ştia dorinţa mea de a lucra într-un astfel de domeniu, astfel că am ales să vin aici. Am mai avut o experienţă în acest domeniu, la CFR Cluj, în perioada când eram masterand la Cluj", a spus tânărul manager.

Carduri pentru suporteri

Conducerea clubului a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că vine cu o nouă propunere de susţinere a clubului, prin sistemul cashback. "Avem doi noi parteneri, cu care vom colabora pentru un an. Ne-am înscris într-un circuit internaţional care a început să lucreze şi în România - sistemul cashback. Suporterii noştri fideli (n.r. - membri socios) vor primi un card, care le va permite ca din suma plătită la comercianţii ce au contract cu noi să primească înapoi un mic procent din sumă, iar o altă parte să fie direcţionată către club. Cardul poate fi achiziţionat la costul de 100 de lei", a menţionat Florin Nini, care este şi preşedintele clubului.

Ţinând cont că Guvernul României a decretat doliu naţional pentru trei zile (14-16 decembrie), în memoria Regelui Mihai I, FR Baschet a informat că la toate competiţiile, de la seniori la juniori, se vor ţine momente de reculegere. În plus, jucătorii vor purta doliu la piept în timpul meciurilor. Totodată, drapelul Românei va fi coborât în bernă, înainte şi în timpul meciului nu va fi difuzată muzică, iar spectacolele de majorete vor fi anulate.

Altfel, luni, 18 decembrie, de la ora 19,00, tot la Sala "Dunărea", va avea loc Serbarea de Crăciun a clubului, când atât micii sportivi, cât şi suporterii vor avea parte de surprize.

Citit 1523 ori Ultima modificare Duminică, 17 Decembrie 2017 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.