Simona Halep pierde o finală dramatică la Melbourne

Simona Halep pierde o finală dramatică la Melbourne
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Simona Halep a ratat șansa de a cuceri primul său trofeu de Grand Slam, după ce a fost învinsă în finala de la Australian Open de daneza Caroline Wozniacki (locul 2 WTA), scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, în 2 ore și 53 de minute în care a lăsat, încă o dată, totul pe teren.

Cu un început ezitant, în care a fost condusă cu 5-2, Halep a reușit să revină și să trimită setul inaugural în tie-break, care a fost dominat de daneză. În ciuda problemelor fizice cu care s-a confruntat, Halep și-a adjudecat setul secund, iar pentru a patra oară în acest turneu a disputat setul decisiv.

În ultimul act, Halep a revenit de la 1-3 și a condus cu 4-3, dar nu a mai găsit resurse să încheie meciul. Momentul decisiv al meciului a fost în urma unui schimb absurd, jucat la 4-5, 30-30, și câștigat de daneză, care a ”stors” și ultima fărâmă de putere a româncei.

Pentru Simona Halep a fost a treia finală de Grand Slam peirdută, după cele două de la Roland Garros (2014 și 2017). Aceasta a fost, totodată, și finala pentru locul 1 mondial, Halep cedând primul loc în clasament, dar rămânând cu șanse decente de a-l recupea până în sezonul de zgură.

„Nu e ușor să vorbesc acum. Felicitări lui Caroline și echipei sale, tatălui ei. A fost un turneu grozav deși nu l-am început foarte bine cu accidentarea la gleznă. Dar am vrut să dau totul în fiecare meci. Mi-am dorit să joc din nou o finală de Slam. Îmi pare rău că nu am putut câștiga, dar Caroline a fost mai bună azi. Mai am timp, voi continua să lupt și sper să mai am șansa să joc finale. Mulțumesc echipei și familiei, e o muncă grea. Mulțumesc oamenilor de acasă care se uită. Sunt tristă că n-am reușit a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc”, a declarat Halep la ceremonia de premiere.

”Vreau să o felicit pe Simona, știu că este o zi grea pentru ea. Îmi pare rău că a trebuit să câștig azi. Sunt convinsă că vei mai avea șansa să te lupți pentru un turneu de Grand Slam. Din nou, îmi cer scuze!”, și-a încheiat discursul Caroline Wozniacki, campioană de la Australian Open și noul număr 1 mondial.

Citit 1792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.