Elena Andrieş şi Roxana Stoica, sportivii anului trecut

Elena Andrieş şi Roxana Stoica, sportivii anului trecut
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În ierahia DJTS, sportivul anului la secţiunea discipline olimpice este o halterofilă, iar la cele "neolimpice" - o karateka, exact la fel cum a fost şi în precedenţii doi ani.

Tradiţionala premiere a performerilor sportului gălăţean de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) pentru reuşitele de pe parcursul unui an întreg a avut loc la Hotelul "Sport". Instituţia amintită i-a premiat pe cei mai performanţi sportivi din 2017, împărţiti, ca de obicei, în două categorii: sporturi olimpice, respectiv, neolimpice. Criteriul de bază a fost cel după care se acordă punctajele de către Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), în funcţie de importanţa competiţiilor şi locurile ocupate, condiţia fiind a legitimării la cluburi din Galaţi. Totodată, s-au acordat premii speciale şi sporturilor de echipă, dar şi celor care nu s-au încadrat în "grile".

Secţiunea olimpice

La secţiunea "olimpice", titlul de "Cel mai bun sportiv gălăţean al anului 2017" i-a revenit, conform aşteptărilor, halterofilei Elena-Ramona Andrieş, legitimată la CS Universitatea (antrenori Costel Dimofte şi Mariana Bălan Toma), care a obţinut două medalii de bronz şi un loc 4 la Campionatele Europene de seniori; aur, argint şi bronz la "Europenele" de tineret, un loc 5, un loc 6 şi un loc 7 la Campionatul Mondial de seniori. Andrieş este campioană naţională la tineret şi seniori, deţinând, totodată, şi recorduri naţionale la cele două categorii de vârstă.

Şi următoarele patru poziţii din top sunt ocupate, la fel ca în ierarhia pe 2016, tot de halterofili. Pe locul al doilea se află Mihaela Ilie (dublă legitimare CSU/CSS), cu trei medalii de aur la CE de juniori Under 15, deţinătoarea recordului european şi naţional, precum şi a titlului de campioană naţională. În 2016, tot o halterofilă obţinea titlul de "sportivul anului", Andreea Penciu (CSU/ CSS), care se află şi acum în Top 10 al DJTS, pe poziţia a treia, cu medalii de aur, argint şi bronz la CE Under 17, precum şi cu titlul naţional la juniori Under 20. Aceasta este urmată de Alexandra Alexe (CSM Dunărea, antrenori Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae) - cu trei medalii de bronz la CE Under 20 şi Mariana Tăbăcaru (CSU) - cu două medalii de bronz şi un loc 5 la CE Under 17, campioană naţională la Under 20.

Ceilalţi premianţi din Top 10 au fost: atletele Iulia Găinariu şi Cristina Ghiţă de la CSU (antrenor Claudiu Mereuţă), care au obţinut bronz cu echipa la Campionatul Mondial de cros montan şi argint la Campionatul Naţional de alergare montană; luptătoarea Cătălina Axente (CSM Dunărea, antrenor Dumitru Buleandră) - componentă a lotului olimpic, locul 2 la Cupa Europei pe echipe (seniori), locul 3 la Jocurile Francofoniei, multiplă medaliată la "Naţionalele" de seniori şi tineret (U23); Irina Călin (badminton, CS Universitatea, antrenor Dorel Badiu) - locul 3 la Campionatul Balcanic de juniori Under 19, medaliată la "Naţionale" de tineret U23 (locul 1 pe echipe, locul 1 la dublu feminin), iar la CN de seniori, locul 2 la dublu feminin, locul 3 la simplu şi locul 3 la dublu mixt.

O campioană mondială, prima la "neolimpice"

Topul sporturilor neolimpice a fost "acaparat" de Karate Club şi Kodo, cluburi de karate tradiţional cu sportivi pe primele nouă poziţii. Singurul "intrus" în Top 10 este navomodelistul Marian Harţan, de la CS Universitatea (locul 9) - medaliat cu aur la Campionatul Mondial.

Roxana Stoica, de la Karate Club (antrenor Nicolae Mărăndici), şi-a apărat titlul de cel mai bun sportiv gălăţean din 2016 la această secţiune, cu următoarele rezultate: trei medalii de aur şi una de bronz la Campionatul Mondial de Karate Fudokan - seniori şi două medalii de bronz la CM de Karate Tradiţional - seniori.

Mihai Tâmpeanu (Kodo) se află pe locul al doilea, cu un aur, două argint şi un bronz la CM de Fudokan - seniori, urmat de alţi cinci sportivi de la acelaşi club: Bianca Moglan - trei aur şi un bronz la CM de Fudokan (juniori); Alex Butură - un aur, un argint şi două bronz la CM de Fudokan (tineret), respectiv, un aur şi un bronz la Campionatul Balcanic de Karate Fudokan (tineret); Alin Daiciu - argint şi bronz la CM de Fudokan (seniori); Anca Alina Codreanu - un aur şi două argint la CM de Fudokan (tineret) şi Alexia Găină - un aur şi două bronz la CM de Fudokan (tineret). Topul este completat de doi sportivi de la Karate Club: Andreea Petcu (locul 8), cu un aur şi două argint la CM de Fudokan (juniori) şi Mihai Drăguţ (locul 10), cu bronz la CM de Fudokan (cadeţi) şi două aur la CM Tradiţional (cadeţi).

Premii speciale pentru performanţe la diferite diferite competiţii mondiale, europene şi naţionale au fost acordate cluburilor din Galaţi: Meikyo, Karate Club, Kodo, Kamikaze Dojo, Triumf Dojo, CSM Dunărea, CSS Tecuci şi Vipguard Tecuci. Totodată, au fost premiate şi echipele Arcada (volei), Phoenix (baschet), United (futsal) CSM Dunărea (hochei), dar şi clubul de dans sportiv Fantezia, alături de Judith David (culturism/fitness).

Citit 2641 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.