TENIS. Echipa României, calificare obţinută la Galaţi

TENIS. Echipa României, calificare obţinută la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentativa de copii Under 12 a României a câștigat "zonala" de la Galați și s-a calificat în turneul final al "Nation Challenge by Head", ce se va disputa, în perioada 9-12 august, în Franța, la Academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou, antrenorul americanei Serena Williams.

Din lotul României fac parte Luca Preda - liderul clasamentului naţional la această categorie de vârstă, Călin Știrbu și gălățeanul David Carteputredă (11 ani, locul 2 național), legitimat la Viva Club şi antrenat de Florin Șipoș.

România, antrenor Ștefan Pițian, a fost repartizată în Grupa B și a câștigat toate cele trei întâlniri: 2-1 cu Turcia (meciul decisiv a fost cel de dublu, câștigat de perechea David Carteputredă/ Călin Știrbu), 3-0 cu Ungaria (punct reușit de Carteputredă tot la dublu, alături de Știrbu) și 3-0 cu Georgia, unde gălățeanul s-a impus la simplu. După câștigarea grupei, România a învins, scor 2-1, reprezentativa Bulgariei. Punctul decisiv al confruntării a fost câștigat în meciul de dublu, unde Luca Preda și Călin Știrbu s-au impus cu scorul de 7-6, 7-6. Turcia este cea de-a doua echipă care s-a calificat după turneul de la Galați.

Celelalte șase echipe din Europa calificate sunt: Marea Britanie și Ucraina (Zona A), Italia și Franța (Zona B), respectiv, Belgia și Croația (Zona C).

Tot la Galați, în turneul feminin, reprezentativa României a încheiat pe locul al doilea în grupă și s-a întâlnit cu reprezentativa Serbiei, de care a fost învinsă cu scorul de 2-1, ratând calificarea.

Citit 1646 ori Ultima modificare Marți, 31 Iulie 2018 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.